fbpx
 

Prima licitație online de coarne de rinocer, organizată de un fermier sud-african. Are peste 6 tone în curte: un kilogram ajunge la 60.000 de dolari


În Africa de Sud s-a deschis prima licitație online pentru coarne de rinocer, miercuri, în ciuda opoziției organizațiilor de protecție a animalelor, susținând că va încuraja braconierii, scrie AFP.

 

Proprietarul celei mai mari ferme de rinoceri din lume, a putut da drumul licitației cu o întârziere de două zile din cauza unor intervenții juridice de ultimă oră, care nu au putut însă să o oprească de tot.

 

John Hume, care deține 1.500 de rinoceri la ferma din nordul Johannesburgului, a adunat șase tone de coarne de rinocer și dorește să vândă 264 de piese care cântăresc în total 500 de kilograme.

 

El recoltează coarnele prin tranchilizarea animalelor și prin tăierea acestora – o tehnică despre care spune că este umană.

 

Activiștii, însă, cred că o astfel de licitație nu va face decât să șteargă tot ce s-a obținut în ultimii 40 de ani, prin interzicerea la nivel global a uciderii rinocerilor.

 

Nu a existat nicio reacție din partea guvernuli după deschiderea licitației, care vine după ce un tribunal din Africa de Sud a ridicat un moratoriu de opt ani asupra comerțului intern cu coarne de.

 

O contestație legală a întârziat licitația timp de două zile, însă lui Hume i s-a acordat luni un permis de vânzare.

 

Licitații nu au stabilit un preț de deschidere pentru licitații, însă potențialii ofertanți trebuie să plătească 7.770 de dolari doar pentru a se înregistra și numai ofertanții înregistrați au acces la procesul de licitare.

 

Africa de Sud găzduiește aproximativ 20.000 de rinoceri, aproximativ 80% din populația mondială, dar în ultimii ani a fost înregistrat un număr record de rinoceri uciși de braconieri, peste 7.100 de animale fiind ucise în ultimul deceniu.

 

Coarnele rinoceri sunt extrem de apreciate în Asia, unde se estimează că acestea costă pe piața neagră până la 60.000 de dolari  pe kilogram, depășind prețul aurului sau al cocainei.

 

Coarnele constau în principal din keratină, aceeași componentă ca și unghiile umane și sunt vândute sub formă de pulbere ca un remediu presupus pentru cancer și alte boli – precum și un afrodiziac pretinse – în Vietnam și China.

 

(Sursa: libertatea.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30