Iașul, împărțit între pelerinajul la moaște și concertul organizat cu ocazia zilelor orașului (VIDEO)

Iașul, împărțit între pelerinajul la moaște și concertul organizat cu ocazia zilelor orașului (VIDEO)


Iaşul a fost împărţit în două duminică seara. Pelerinii au aşteptat şi câte 6 ore ca să ajungă la racla Sfintei Parascheva. Iar mulţimea nu s-a risipit până spre dimineaţă, când moaştele au fost depuse din nou în Catedrală.

 

Pe de altă parte, pentru aproximativ 20.000 de oameni a fost rost de petrecere - au cântat şi au dansat la un concert organizat cu ocazia zilelor oraşului.

 

 

Spre lăsarea serii, părea că toată suflarea Iaşului şi-a dat întâlnire la concertul organizat la doi paşi de catedrală, în centrul oraşului. Miile de voci ale omenilor din public s-au făcut auzite odată cu cele ale artiştilor de pe scenă. La final, oamenii au stat cu privirile ațintite spre cer și au urmărit un spectaculos foc de artificii, care a durat 10 minute.

 

La momentul de apogeu la concertul din fața Palatului Culturii au fost prezenți în jur de 20.000 de persoane de toate vârstele.

 

 

Între timp, la Mitropolie, chiar şi la miezul nopţii, pelerinii formau un rând ce se întindea pe mai bine de un kilometru şi jumătate. Preoţii au aşteptat până la 4 dimineaţa, până când şi ultimul credincios a ajuns lângă baldachin, apoi au dus moaştele Sfintei Parascheva din nou în Catedrală.

 

În jurul orei 4,30, raclele cu moaştele sfintelor au fost ridicate din baldachinul special amenajat şi purtate pe umeri de un sobor de preoţi într-o procesiune care a avut loc în jurul Catedralei Mitropolitane, după care au fost aşezate spre închinare în lăcaşul de cult.

 

Racla cu moaştele Sfintei Tecla, ce au fost aduse de la Mănăstirea Neamţ special pentru hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, va mai rămâne la Iaşi spre închinare încă o perioadă de timp.

 

 

Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a fost cel care a oficiat slujba de luni dimineaţă.

 

În ultima săptămână, pe la racla au trecut aproximativ 250.000 de pelerini.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top