fbpx
Portokal
Nou protest în Oancea: „De ce nu vine Chirica să stea de vorbă cu noi?"

Nou protest în Oancea: „De ce nu vine Chirica să stea de vorbă cu noi?"


Câteva zeci de persoane s-au adunat joi pe esplanada Oancea pentru a protesta din nou împotriva construirii a trei noi blocuri în partea de sud a zonei.

„Aici sunt zone verzi care vor dispărea atunci când se vor construi acele blocuri. Chiar dacă terenurile sunt private, legea spune că nu poți face chiar ce vrei la tine în curte. Zona apare ca versant, iar aici se poate încărca doar cu o anumită valoare, lucru depășit cu mult în actele celor care vor construi. Terenul este cu risc major geotehnic și ne îndoim că se vor respecta cerințele tehnice. Nu înțelegem de ce primarul nu vrea să vină să vorbească cu noi“, a spus Ciprian Comșa, una dintre persoanele venite la protest.

 

 

Protestatarii au strâns semnături pentru a acționa în instanță, prin intermediul asociațiilor de proprietari, pentru a obține anularea proiectelor.

 

„Avem 3-400 de semnături strânse și avem și o petiție online. Sperăm ca în cel mai scurt timp să putem depune acțiune în instanță“, a adăugat Comșa.

 

 

Pentru sudul esplanadei Oancea există mai multe Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) aprobate în Consiliul Local. Astfel, controversatul dezvoltator Vasile Filip intenționează să ridice pe 2.463 mp un bloc 2S+P+M+10E+Eth. În imediata apropiere, în toamna trecută, a obținut un PUZ pentru două blocuri P+8 și Daniel Niculiță.

 

Citește și Revoltă în doar 14 zile. Ieșenii au ieșit în stradă împotriva blocurilor din Oancea


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top