Foto: Libertatea Foto: Libertatea

Preotul din Iași acuzat de adulter, oprit de la slujire. Ce spun reprezentanții Mitropoliei

Un preot din judeţul Iaşi este cercetat de mai marii bisericii după ce soţia acestuia a depus o plângere pentru adulter. Presupusa amantă ar fi chiar o învăţătoare din sat.

Preotul se apăra şi le-a spus celor din comisia de anchetă că ar fi avut doar o relaţie platonică cu învăţătoarea.

Preotul din comuna Golăiești, în vârstă de 29 de ani a fost suspendat din slujire iar miercuri a fost chemat la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a fi audiat. Întreaga anchetă a pornit după ce mai marii acestuia au primit o plângere scrisă de la soţia acetuia, în care se plângea că a fost înşelată.

Din acest triunghi amoros ar face parte şi învăţătoarea din sat, pe care soţia o acuză că ar fi amanta preotului. Mai mult, din cauza presupusei infidelităţi, cei doi ar fi divorţat la notar cu puţin timp în urmă, de comun acord.

Potrivit regulilor bisericeşti, preotul acuzat de adulter trebuie să dovedească acum că nu a avut o legătură extraconjugală pentru a mai avea dreptul să slujească, arată Știrile Pro TV.

După ce au primit sesizarea din partea femeii, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au început o cercetare disciplinară iar preotul nu mai are voie să predice în biserică.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: „Părintele este oprit de la slujirea celor sfinte pe perioada cercetării. Soţia a venit la Mitropolie şi a depus o plângere. Este regretabil că această familie tânără a ajuns în această situaţie”

Oamenii din comunitate îl apară însă pe părinte şi refuză să creadă că acesta şi-ar fi înşelat nevasta. Cei mai mulţi recunosc însă că nu i-au văzut prea des împreună.

Unii oameni din sat spun ca preoteasă i-ar fi adus părintelui o parte din haine la casa parohiala. Despre presupusa amantă, învăţătoarea din sat, oamenii spun că ar fi o...invenţie.

La prima înfăţişare în faţa comisiei, preotul a povestit că nu ar fi avut legături intime cu altă femeie iar între el şi învăţătoare ar fi fost doar o relaţie de prietenie.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: “Sunt situaţii în care dacă preotul nu este vinovat de adulter, el, atâta vreme cât nu se recăsătoreşte, poate continua să slujească. Dacă se demonstrează sigur nu mai poate să fie preot”

Superiorii preotului urmează să ia o decizie în perioada următoare.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top