fbpx
S-a tăiat cu barda în personalul de la Creșa nr. 10 din Iași: două îngrijitoare și o asistentă medicală, înregistrate în timp ce umileau copiii

S-a tăiat cu barda în personalul de la Creșa nr. 10 din Iași: două îngrijitoare și o asistentă medicală, înregistrate în timp ce umileau copiii


Un nou caz strigător la cer, petrecut în Creșa nr.10 din Iași, bulversează opinia publică. De această dată, două infirmiere şi o asistentă medicală au fost înregistrate în timp ce îi umileau pe copiii de care ar fi trebuit să aibă grijă.

Cei mici au cel mult 3 ani. Înregistrările scandaloase au fost făcute publice de părinţii unui băiat, care au cusut un microfon în haina acestuia. Cele acuzate şi coordonatoarea centrului au demisionat vineri.

Îngrijitoare: „De ce nu ceri oala şi faci pe tine, porcule? Eşti porc, nu tigru cum spune mamă-ta. Porc eşti, că te caci pe tine. Uite ce urât miroşi a nespălat, cahhh. Mă-ta. Ce face mă-ta? În ***a mă-tii. Ia spune şi tu. Hai spune, spune!”

Infirmieră: „Dă-ți răpănoșii ăia de acolo, în loc să spele, doarme, nesimţita aia de mă-ta. Mi-i greaţă de el, tu.”

Dialogurile, care şochează prin violenţă limbajului, au loc la Creşa nr. 10 din Iaşi, aflată în subordinea primăriei.

Centrul are program săptămânal, iar copiii, majoritatea de 2 şi 3 ani, poţi fi lăsaţi aici de luni până vineri seara. În acest timp, de fiecare grupă sunt responsabile o educatoare şi două infirmiere. În loc să îi ajute pe cei mici să se îmbrace, să mănânce şi să meargă la toaletă, aşa cum au trecut în fişa postului, cele din urmă îi bruschează.

Infirmieră: „Stai jos! Stai jos! Tu nu ştii nimic, mă? Toni, ai făcut caca? Te omor!”

Comportamentul nepotrivit al infirmierelor, care jignesc şi umilesc copiii, a fost făcut public de părinţii unui băiat de 2 ani şi 8 luni.

Loredana Pavel i-a montat copilului un dispozitiv de înregistrare, după ce a observat că cel mic plânge de fiecare dată când ajunge la creşă.

Loredana Pavel, mama băiatului: „În momentul în care era dus la creşă el nu voia, se ţinea de mine, cerea să meargă acasă. Era agitat, îi era frică. I-am arătat poza uneia dintre doamne, copilul a spus un singur cuvânt, „doamna bate”.”

În înregistrări, pe lângă cele două infirmiere se aude şi o asistentă medicală. După ce adevărul a ieşit la iveală, respectivele şi-au dat demisia. La fel a procedat şi coordonatoarea creşei.

Familia unui copil din Iași i-a pus băiatului un dispozitiv de înregistrare pe haină și când părinții au auzit cum vorbesc educatoarele cu cei mici la creșă au mers la avocat și intenționează să depună plângere penală.

„Îți miroase a s..ă, a oleacă de s..ă îți miroase de acuma. Cam devreme”, se aude o educatoare care ceartă o fetiță pentru că e neastâmpărată.

Pe înregistrare se aude și cum este certat un băiețel pentru că a făcut pe el. I se spune că e „porc”, „nespălat” și „pute ca un dihor”.

„De ce nu faci c..a la baie și faci pe tine? Porcule! Ești porc, nu tigru cum spune mama ta. Porc ești că te c..i pe tine. Miroase că ești nespălat. A dihor miroase”, îi spune îngrijitoarea copilului.

De asemenea, copiii sunt învățați să înjure și sunt amenințați dacă nu sunt cuminți.

„În p… mă-tii, ia spune și tu, spune”, îl învață femeia care ar trebui să aibă grijă de copil și să îl educe, apoi se aud două voci adulte care râd pe seama „învățăturii” oferite.

„Te omor”, se aude o altă voce adultă adresându-se unui copil care e neastâmpărat.

Copilul care a avut dispozitiv de înregistrare pe haină a fost luat de la creșă și merge la psiholog.

Părinții intenţionează să depună plângere penală, deoarece ceea ce li se întâmplă copiilor la creșă îi poate afecta pe viață.

Copilul în vârstă de trei ani și opt luni nu mai frecventează creșa Primăriei Iași, iar de vineri o bunică are grijă de el, băiatul începând deja ședințele cu un psiholog.

Reporter: „Știaţi ce se întâmplă?”

Valeria Butnaru, coordonator creșă: „Nu, de unde să ştiu. Dacă aş fi ştiut, aş fi luat măsuri. Am fost foarte uimită, ruşinea noastră este foarte mare. Am 46 de ani de repartiţie în această unitate, nu m-am aşteptat să mi se termine programul în aşa fel.”

Mihai Chirica, primar Iași: „Cele trei persoane de la grupă au fost destituite, practic li s-a suspendat contractele de muncă de nici nu mai pot veni la serviciu. Nu mă interesează unde se duc, dar nu vor mai intra niciodată în creşele din Iaşi.”

Şi poliţia a început verificări. Infirmierele şi asistenta medială sunt cercetate pentru purtare abuzivă.

Îngrijitoare: „Ieşi mă, mişcă-te, odată. F*** gura mă-tii, ia și te îmbracă, chișatule.”

Ciprian Mitoșeru, avocat: „Este inadmisibil în secolul în care trăim ca educația unui copil să se facă cu bătaie, înjurături și țipete. Într-un cadru în care copilul ar trebui să beneficieze de educație este învățat să spună înjurături.”

Femeile în cauză nu au putut fi contactate ca să comenteze acuzaţiile.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top