fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Ce suveniruri vor primi pelerinii care vor veni la Iași să-l vadă pe Papa Francisc

Ce suveniruri vor primi pelerinii care vor veni la Iași să-l vadă pe Papa Francisc


Suveranul Pontif va saluta pelerinii, în timpul vizitei pe care o va face la Iași, din papamobil, iar credincioșii vor primi suveniruri care să le amintească de marele eveniment, au anunțat, marți, organizatorii vizitei. Autoritățile se așteaptă la 60.000 de participanți.

Episcopia Romano-Catolică Iași a pregătit pentru credincioșii care vor fi prezenți la vizita Papei Francisc „Sacul pelerinului”, care conține câteva suveniruri: eșarfe, stegulețe, șepci, tricouri, căni, insigne, brelocuri și magneți, toate cu logo-ul Vaticanului sau cu imaginea Sfântului Pontif. Acestea vor fi distribuite prin parohii, au anunțat, marți, reprezentanții bisericii, într-o conferință de presă.

„Sunt câteva semne pe care noi le-am pregătit. Sigur, nu sunt cele mai importante dintr-o călătorie a Papei, dar considerăm că atmosfera de sărbătoare va fi întregită și de aceste semne externe pe care le vor îmbrăca. Pregătim, de asemenea, și câte o iconiță, o carte poștală cu imaginea Papei. Cred că toți vor primi o asemenea imagine cu Sfântul Părinte Francisc, pe verso având o rugăciune, pentru a-i ajuta pe oameni, după aceea, când au un moment de liniște, să poată rosti acea rugăciune”, a spus episcopul auxiliar, PS Aurel Percă, citat de Europa FM.

Episcopia mai pregătește și o broșură care cuprinde toate textele care se vor rosti la celebrare, alături de biografia Papei Francisc.

În oraș, Suveranul Pontif se va deplasa cu papamobilul, din care îi va saluta pe pelerinii de pe străzi.

„După cum știm, Sfântul Părinte va sosi în data de 1 iunie la Iași. La ora 17.25 va vizita Catedrala Sfânta Fecioară Maria Regină din Iași, unde va venera relicvele fericitului Anton Durcovici și va saluta și va binecuvânta pe bătrâni și bolnavi. Vor fi acolo aproximativ 800 de bătrâni și bolnavi. Apoi, Papa Francisc va ieși, va urca în papamobil, va saluta mulțimea care se va afla pe Bulevardul Ștefan cel Mare, dar și pe Anastasie Panu, după care va ajunge la acea scenă pregătită pentru evenimentul din fața Palatului Culturii”, a anunțat preotul Adrian Blăjuţă.

Autoritățile locale au anunțat că zona centrală a orașului va fi închisă începând din 31 mai, iar restricțiile de circulație vor fi introduse gradual. Vor fi nouă zone de acces, unde se va face și un control de securitate. Până în acest moment, și-au anunțat prezența la eveniment mai multe personalități din țară și din străinătate: președintele României, ambasadorul Canadei, ambasadorul Moldovei, ambasadorul Poloniei, adjunctul de misiune al Ambasadei Austriei, ambasadorul Marii Britanii, ambasadorul Africii de Sud, ambasadorul Olandei, viceambasadorul Spaniei, ambasadorul Ucrainei, ambasadorul Elveției.

La eveniment sunt așteptați cel puțin 60.000 de participanți. Vor fi amenajate parcări din care pelerinii vor fi preluați și transportați cu autobuzele la locul evenimentului. De asemenea, în același mod va fi asigurat și transportul din gara orașului. Toate spitalele din Iași vor fi pregătite să preia urgențe, iar în fiecare sector vor fi amenajate puncte de prim-ajutor, gestionate de SMURD.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac