Val de reacții critice după abuzurile comise de jandarmi împotriva manifestanților anti-PSD de la Topoloveni: Se comportă ca trupele fostei Securități

Val de reacții critice după abuzurile comise de jandarmi împotriva manifestanților anti-PSD de la Topoloveni: Se comportă ca trupele fostei Securități


Deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepreşedintele Comisiei de Apărare, a reacţionat ferm după intervenţia Jandarmeriei împotriva protestatrilor paşnici de la Topoloveni, unde a venit în vizită Liviu Dragnea.

 „Aş vrea să asigur opinia publică şi fiecare jandarm care încearcă să îşi facă datoria conform legii că toate acţiunile ordonate de şefii Jandarmeriei Române în această perioadă - încă înainte de represiunea din 10 august - sunt monitorizate atât de către departamentul de ordine publică al PNL, cât şi de către organizaţiile non-guvernamentale din România şi din întreaga lume. Nu acceptaţi să savârşiţi abuzuri împotriva cetăţenilor şi în favoarea lui Dragnea, pentru că ele nu vor putea fi muşamalizate la nesfârşit de Carmen Dan", a declarat Raeţchi.

Potrivit liberalului, toate regimurile autoritare au un final, iar faptele ilegale ale Jandarmeriei rămân consemnate.

„Conducerea la secţie a unui manifestant paşnic care se legitimează este un abuz care plasează Jandarmeria Română în rândul forţelor de represiune de tip sovietic, nu al celor din Uniunea Europeană. Iar faptele ilegale, subliniez, nu vor rămâne fără consecinţe când România va reveni la liberalism şi democraţie. Adică foarte curând!", a subliniat Raeţchi.

Uniunea Salvaţi România denunţă și ea „abuzurile inacceptabile” comise de forţele de ordine aflate în subordinea ministrului de Interne, Carmen Dan, împotriva românilor „care s-au săturat să fie minţiţi şi batjocoriţi de regimul autoritar al lui Liviu Dragnea şi care protestează paşnic împotriva acestuia”.

„Libertatea conştiinţei şi libertatea de exprimare sunt drepturi fundamentale şi nu pot fi îngrădite de niciun politician. Vremea osanalelor a apus în România şi nu mai trebuie reînviată, chiar dacă urmaşilor politici ai Partidului Comunist Român le este greu să înţeleagă şi să accepte acest lucru. La Topoloveni, românii care manifestau paşnic împotriva PSD în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea au fost ridicaţi, fără justificare legală, de jandarmi. Deşi puteau fi legitimaţi pe loc, protestatarii au fost urcaţi în dube şi duşi la poliţie ca în vremurile de tristă amintire, doar pentru a nu strica buna dispoziţie a tătucului venit să vorbească activului de partid”, a transmis partidul condus de Dan Barna.

Vicepreşedinte USR Ionuţ Moşteanu a avut o ieşire dură pe acest subiect:

„E un abuz! Era suficient ca jandarmii să stea lângă ei, erau doar câţiva oameni cu un banner. Acum, aceştia oameni sunt ţinuţi la poliţie până pleacă Dragnea, deşi nu au comis nicio ilegalitate. Este o ruşine pentru uniforma pe care o poartă forţele de ordine din subordinea lui Carmen Dan. După episodul 10 august, când, tot la comanda acesteia şi ca urmare a dorinţei lui Liviu Dragnea, au gazat şi fugărit tineri, bătrâni, mame şi copii, nu ne mai miră cât de departe este dispus să meargă PSD împotriva propriului popor. Sper ca toţi oamenii să conştientizeze pericolul enorm care ne paşte şi să voteze în consecinţă pe 26 mai, la alegerile europarlamentare şi la referendum. Altfel, ajungem ca în Coreea de Nord.”

„Jandarmii se comportă ca trupele fostei Securităţi, au devenit gărzile pretoriene ale sistemului Dragnea. Oamenii erau cu buletinul în mână atunci când i-au împins către dube şi i-au ridicat de pe stradă. Lucrurile nu pot rămâne aşa, o ţară întreagă nu poate fi capturată de o mână de infractori”, a declarat şi deputatul USR Stelian Ion.

USR informează că va asigura asistenţă juridică românilor abuzaţi de jandarmi la Topoloveni, dar şi la Galaţi şi la Iaşi. Cei care doresc asistenţă juridică pentru a depune plângeri penale împotriva celor care i-au abuzat sunt invitaţi să scrie pe adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

„România este stat de drept şi astfel de abuzuri nu trebuie să rămână nepedepsite. România nu este tarlaua lui Liviu Dragnea, iar românii nu sunt marionetele PSD. Acum câteva zile, preşedintele PSD minţea public când spunea că Opoziţia şi-ar dori să existe violenţe în România. Astăzi, avem încă o dovadă că doar Liviu Dragnea şi PSD vor să stăpânească România prin frică, vor să-i sperie şi să-i abuzeze pe cei care îndrăznesc să aibă altă opinie”, au conchis cei de la USR.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întâmpinat, vineri, de protestatari la Topoloveni. Aceştia doreau să îşi exprime dezaprobarea faţă de modul în care Dragnea conduce ţara. N-a fost însă să fie. Cetăţenii au fost ridicaţi de jandarmi în timp ce încercau să afişeze un banner cu mesajul "Argeşul contează, ţara n-a votat hoţi. Voi nu sunteţi România".

La întrebarea de ce este ridicat un tânăr care ţinea de bannerul cu mesajul respectiv, dinspre jandarmi s-a auzit, potrivit înregistrării video postate de Rezistenţa TV, "de-al dracu'".

„Aşa s-a primit ordin, pentru stabilirea identităţii dvs mergem la secţia de poliţie", a adăugat un alt jandarm, întrebat de persoana care filma (corespondentul Rezistenţa TV) de ce este dusă la secţie.

Jandarmii le-au mai comunicat cetăţenilor care doreau să protesteze faţă de venirea lui Dragnea că evenimentul (vizita liderului PDS în Topoloveni) este unul privat.

Toți protestatarii au fost ridicați și duși cu duba la secție.

După ce vestea ridicării celor 10 protestatari a bubuit în presă, Inspectoratul Judeţean Argeş a transmis public că protestatarii luaţi pe sus pentru a nu deranja vizita lui Dragnea la Topoloveni au fost duşi la secţie şi vor fi sancţionaţi pentru participarea la o adunare publică nedeclarată şi pentru refuzul de părăsi zona la solicitarea jandarmilor.

 

Sursa: Epoch Times

 


Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top