Papa Francisc a plecat din România: „Mă întorc acasă mai bogat"

Papa Francisc a plecat din România: „Mă întorc acasă mai bogat"


Papa Francisc a plecat din România, Suveranul Pontif fiind condus a aeronavă de Președintele României, Klaus Iohannis și de prima doamnă.

 Papa Francisc s-a urcat în avion în jurul orei 17.30, Suveranul Pontif fiind condus a aeronavă de Președintele României, Klaus Iohannis și de Prima Doamnă. Din nou, ca și la Șumuleu Ciuc, când la sosirea Papei ceața densă s-a ridicat, și astăzi, la Sibiu, ploaia torențială a încetat, asfel că Papa a mers până la avion pe lângă miile de oameni veniți să îl conducă.

Înainte să plece din România, Suveranul Pontif a refuzat să pășească pe covorul roșu în drumul spre aeronavă, la Sibiu, și a preferat să meargă pe lângă gardurile de protecție, prin bălți, pentru a-i binecuvânta pe credincioșii care l-au așteptat zeci de minute, în ploaie.

De asemenea, înainte să se urce în avion, Papa s-a înclinat și a făcut cu mâna celor prezenți în număr mare pe aeroport, în ciuda ploii torențiale, care a căzut minute în șir.

Condițiile meteo grăbesc plecarea Papei Francisc. Va pleca înapoi spre Roma, de pe aeroportul internațional din Sibiu. Acolo va fi și președintele Klaus Iohannis şi va fi organizată o ceremonie de rămas-bun.

„Am venit în România, o țară frumoasă, ca pelerin și ca frate. Mă întorc acasă mai bogat. Îmbogățit cu locuri, monumente, dar mai ales chipuri. Voi lua aceste chipuri, chipurile voastre, cu mine și le voi avea în față în rugăciunile mele. Vă cer o favoare - să vă rugați pentru mine", a spus Papa Francis înainte de plecarea din Blaj.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top