fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Percheziții la Pașcani: procurorii DIICOT împreună cu carabinierii italieni, acțiune de amploare pentru destructurarea unei grupări de trafic de persoane. Opt persoane, arestate (VIDEO)

Percheziții la Pașcani: procurorii DIICOT împreună cu carabinierii italieni, acțiune de amploare pentru destructurarea unei grupări de trafic de persoane. Opt persoane, arestate (VIDEO)


Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, împreună cu carabinierii Comandamentului Regional al Carabinierilor din Bergamo au efectuat marți, 4 iunie, opt percheziții domiciliare, în municipiul Pașcani și în zonele limitrofe și 10 percheziții în Italia, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane pe ruta România-Italia.  Opt persoane au fost arestate preventiv.

Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu anul 2015, membrii grupării ar fi dezvoltat o rețea de trafic de persoane și ar fi reușit să recruteze şi să exploateze sexual peste 10 tinere, din România, în oraşul Bergamo – Italia, prin obligare la practicarea prostituţiei.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi cazat, transportat şi supravegheat zilnic tinerele în zonele Ghizalba şi Calcinate de lângă Bergamo, acestea fiind obligate să practice prostituţia la stradă. Tinerele ar fi fost menţinute într-o stare de dependenţă prin simularea de relaţii sentimentale, dar şi prin folosirea violenţei.

Prin intermediul EUROJUST, în cursul anului 2018 a fost încheiat un acord de echipă comună de anchetă cu autorităţile judiciare din Italia, respectiv Comandamentul Regional al Carabinierilor din Bergamo, cercetările efectuându-se în comun în cadrul operaţiunii „Bergamo”.

La acţiunea din România au participat carabinieri din cadrul Comandamentului Regional al Carabinierilor din Bergamo, iar în Italia au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.

În urma acțiunii, 5 victime aflate în Italia au fost salvate din mâna traficanților și a fost prevenită exploatarea unei tinere recrutate și transportate deja în Bergamo.

De asemenea, au fost arestate 8 persoane (7 români și un albanez) pentru infracțiuni de trafic de persoane – una în România (cetățean român) și 7 în Italia.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top