fbpx
Print this page
Surprinzător! Cum explică un expert BUBUITURA care a îngrozit Iașul

Surprinzător! Cum explică un expert BUBUITURA care a îngrozit Iașul


Profesorul Silviu Gurlui de la Facultatea de Fizică din Iași este singurul, care până acum, a încercat să explice fenomenul misterios care a pus pe jar locuitorii din Iași. O bubuitură năpraznică s-a auzit ieri, în jurul orei 14.00, în Iași și în localitățile învecinate, sunetul asurzitor fiind semnalat și în alte zone din estul țării.

Conform ultimelor explicații oferite de profesorul ieșean zgomotul a fost produs de un meteorit:

„Cu probablilitate destul de ridicata pot afirma ca zgomotul din Iasi a fost produs de un meteorit cazut in partea de nord, nord-est a orasului. El a produs o unda de soc de foarte mare energie. Efectul aspra cladirilor a fost a unui mic cutremur ce a durat pina la 5 secunde. Sunetul s-a simtit puternic pe circa 2 secunde. Multi oameni asa l-au si resimtit acasa. Cu cit voi avea mai multe date strinse de la populatie si de la autoritati, acest rezultat va putea fi intarit mai mult sau mai putin. Acesti meteoriti au in medie de regula diametrre de zecimi de milimetru. Cintaresc in medie 10 micrograme si zilnic intra in atmosfera 300 de tone de particule adica 100 de milioane, tote imprastiate in atmosfera. Functie de mai multi parametri, acestia produc fenomene optice sau unde de soc caracteristice. Vitezele lor medii sunt peste 30km/secunda. Temperatura in vecinatatea suprafetei este de peste 11000 grade C. Desigur, pot fi si alte categorii dar cercetarile arata ca acestea sunt cele mai intilnite. Mai ramin alte necunoscute.

Concluzie: daca vom implementa tehnologie optica si vom investi in cercetare vom putea fi mai linistiti: putem preveni, putem sa stim, putem sa actionam optim atunci cind trebuie. Voi reveni”, afirmă profesorul ieșean pe pagina sa de Facebook.

Autoritățile locale și naționale nu au oferit până acum nicio explicație pe acest subiect.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare