fbpx
 
Cea mai spectaculoasă expoziţie de fotografie, vernisată la Iaşi sub apă!

Cea mai spectaculoasă expoziţie de fotografie, vernisată la Iaşi sub apă!


Începutul lunii august a adus la Iași o expoziție subacvatică inedită: WaterLear, cu fotografii din spectacolul Regele Lear, din repertoriul Teatrului Național din București. Fotografiile sunt realizate de Florin Ghioca, fotograful oficial al TNB.

Doritorii de a încerca experiențe noi au participat, chiar de la vernisajul expoziției, vineri, 2 august, la o altfel de scufundare - una cu ochii deschiși spre actorii TNB. Printre artiştii fotografiaţi şi expuşi de Florin Ghioca se numără Marius Manole, Mihai Constantin, Crina Semciuc, Monica Davidescu, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Ioan Andrei Ionescu și Tudor Istodor.

Expoziția este atractivă și prin titlu: „WaterLear”, care este o combinație între “water” (apă) și numele regelui din spectacolul shakespearian - Lear.

Expoziția constituie o invitație și totodată un cadou din partea singurului hotel de cinci stele de a vedea arta prin altfel de mijloace. „Nouă ne plac stelele pe cer, însă acum le-am băgat și în mediul acvatic - piscina hotelului nostru căpătând un aspect shakespearian, deoarece Regele Lear și personajele sale și-au făcut apariția aici”, precizează Dora Morhan, General Manager Pleiada Boutique Hotel.

Fotograful Florin Ghioca este recunoscut pentru proiectele inedite pe care le lansează și prin care provoacă publicul. „Astăzi avem un vernisaj legat de fotografia de teatru și nu numai, avem un vernisaj legat de lumea subacvatică. Sunt 15 fotografii reprezentând mari actori ai TNB, fotografii din spectacolul Regele Lear. Sunt niște momente inedite, care nu sunt în spectacol propriu-zis, sunt momentele în care actorii au filmat pentru acest spectacol și se aflau în niște bazine cu apă - de aici și ideea acestei expoziții”, precizează cunoscutul fotograf Florin Ghioca.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30