fbpx
 
10.000 de manifestanți la protestul din București: „PSD, ciuma roșie!” (VIDEO)

10.000 de manifestanți la protestul din București: „PSD, ciuma roșie!” (VIDEO)


La un an de la protestele violente din București, românii din diaspora s-au întors acasă pentru a le transmite autorităților că nu uită și nu iartă.

Numărul persoanelor care s-au strâns sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, reeditând protestul diasporei de anul trecut, a ajuns la 10.000.

Oamenii adunaţi în Piaţa Victoriei poartă pancarte cu diverse mesaje şi steaguri ale României şi ale Uniunii Europene, cer demisia Guvernului, au fluiere şi vuvuzele. PSD şi Jandarmeria sunt ţinta altor scandări ale protestatarilor. Se strigă: „Demisia!”, „Hoţii!”, „Jandarmeria apără hoţia!”, „PSD, ciuma roşie!”

„Fără penali în funcţii publice”, „Corupţia ucide!”, „România nu e a voastră! Plecaţi la căpşuni sau la puşcărie” - sunt câteva dintre mesajele afişate în piaţă.

În paralel cu acest protest, a avut loc o manifestație în fața sediilor MAI și DIICOT.

Sute de oameni au scandat numele Alexandrei Măceșanu și au cerut urgentarea anchetelor din Caracal și cu privire la 10 august 2018.

De la DIICOT, oamenii au plecat în marș spre Piața Victoriei.

Manifestanții au intonat imnul României.

La fața locului sunt și mai multe organizații civice, care, printre altele, i-au învățat pe oamenii din diaspora cum să evite cozile la alegeri și au cerut să fie pus în practică referendumul prin care s-a votat să fie doar 300 de parlamentari.

Cea mai vehementă cerere a oamenilor este ca vinovații pentru violențele de pe 10 august 2018 să fie găsiți și pedepsiți.

Un tânăr de 29 de ani a fost prins în apropierea protestului cu un cuțit la el. El a fost dus la secție pentru a da explicații.

O echipă de poliţişti care intenţiona să verifice un autovehicul parcat în centrul Pieţei Victoriei, după un apel la 112 ce semnala că maşina ar conţine obiecte suspecte, a fost extrasă de jandarmi din mulţime, după ce participanţii la protest au început să huiduie.

 

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Capitalei, poliţiştii aveau obligaţia să verifice aspectele sesizate prin apelul la numărul unic de urgenţă 112. În acest scop a fost trimisă o echipă cu un câine, care a încercat să treacă prin mulţimea strânsă în piaţă, pentru a ajunge la autovehiculul indicat.

Conform aceloraşi surse, în momentul în care unii dintre cei aflaţi în piaţă au reacţionat negativ la prezenţa poliţiştilor, jandarmii au intervenit şi i-au extras din mulţime, fără a se înregistra incidente.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: