fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Avem echipă, avem valoare! Skoda Fabia R5 de la Mega Auto pentru Raliul Iașului

Avem echipă, avem valoare! Skoda Fabia R5 de la Mega Auto pentru Raliul Iașului


Echipa a închiriat o Skoda de 240.000 de euro pentru competiția din weekend. Mașina vine cu tot cu mecanici de la o echipă din Ungaria, pentru pilotul Adrian Răspopa și copilotul Cosmin Diacu.

Mega Auto, noul dealer Skoda din Iași, a prezentat mașina echipei Adrian Răspopa – Cosmin Diacu pentru Raliul Iașului. Este o Skoda Fabia R5 de 295 CP, una dintre mașinile care câștigă tot în campionatele de raliuri. Echipa este susținută de Mega Auto, Lubexpert România și Royal Town Copou și a participat deja și la Raliul Moldovei Bacău.

Mașină de fabrică

Skoda Fabia R5 este preparată pentru competiții sportive chiar de către fabrică, prin divizia Skoda Motorsport.

„Tot ce vine pe mașină este produs de fabrică, nu este o mașină preparată într-un atelier. Este o mașină care doar poartă numele de Skoda Fabia, în realitate este cu totul altceva. Totul este modificat, făcut mai puternic și mai ușor pentru concursuri”, a precizat Gabi Manolache, propritearul noului dealer Skoda din Iași, Mega Auto, care și-a prezentat acum și noul show-room de pe Șoseaua Iași – Târgu Frumos (fostul seiu al show-room-ului Toyota).

Închiriată

Mașina a fost închiriată pentru Raliul Moldovei și Raliul Iașului de la o echipă din Ungaria. Vehiculul a venit însoțit de mecanici.

„Nu ne permitem deocamdată o astfel de investiție, este un sport foarte scump. O astfel de mașină ajunge la 240.000 de euro nouă”, ne-a mai spus Gabi Manolache.

Închirierea pentru fiecare etapă de raliu este 20.000 sau chiar 25.000 de euro, cu tot cu echipa de mecanici.

Dar și cheltuielile deținătorului mașinii sunt pe măsură: de exemplu, doar revizia motorului de 295 CP, care se face o dată la 2.000 de km de probe speciale (un sezon) este 25.000 de euro.

„Motorul este cu totul altceva decât avem pe modelele de serie. Are extrem de multă electronică, practic este o cutie neagră care ne com unică foarte multe date în permanență, astfel încât se pot face reglaje. Suspensia este specială, ține mașina pe traseu la viteze de peste 160 de km/h, pe drum accidentat. Caroseria este ușoară. Cauciucurile sunt de competiție, se uzează 12 seturi într-o etapă”, ne-a spus pilotul Adrian Răspopa.

Acesta spune că singurul target pe care îl are este să meargă pe cât de repede îi permite traseul.

„Nu am avut buget de competiții. În funcție de rezultatele de acum, vom purta discuții pentru viitor”, a mai precizat Răspopa.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31