Salvată la timp: O minoră a anunţat Telefonul Copilului că vrea să moară

Salvată la timp: O minoră a anunţat Telefonul Copilului că vrea să moară


O minoră a sunat, joi noapte, la Telefonul Copilului şi a discutat cu psihologul căruia i-a spus că vrea să moară şi are motive să recurgă la acest gest. În timp ce discuţia cu fata de 17 ani continua, poliţiştii Capitalei au identificat-o, găsind-o somnolentă după ce a înghiţit mai multe pastile.

„În seara de 12 septembrie, Poliţia Capitalei a fost anunţată de Asociaţia Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacţionat cu fata a reuşit să o menţină în convorbire, timp în care a anunţat şi Poliţia. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe şi au fost demarate verificări pentru identificarea locaţiei în care se afla minora”, informează Poliţia Capitalei, citată de Mediafax.

În acelaşi timp, doi poliţişti s-au deplasat chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, mai ales că fata nu a dat detalii despre locul în care se află.

Astfel, a fost identificată o primă adresă şi au fost obţinute date cu privire la imobilul unde se putea afla minora.

„S-a ajuns la un bloc situat pe raza Sectorului 4. Au fost efectuate verificări în imobil, iar poliţiştii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului. Au bătut cu putere în uşă, moment în care cei aflaţi în call center le-au confirmat că este locaţia corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în uşă. Nu a fost necesară pătrunderea în forţă pentru că tânăra a deschis. Era conştientă, somnolentă şi într-o stare de sănătate precară”, mai arată poliţia.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, minora are 17 ani şi înghiţise mai multe pastile.

Minora a fost transportată cu ambulanţa la spital, unde a rămas în grija medicilor. În căutarea fetei au fost implicaţi poliţişti din 3 sectoare ale Capitalei, întreaga operaţiune fiind încheiată în aproximativ 45 de minute.

„La acest moment colegi din cadrul Secţiei 16 efectuează cercetări pentru a stabili ce a condus la acest gest, care putea conduce la deces. Mulţumim celor din call center ul Asociaţiei Telefonul Copilului, care au menţinut dialogul cu minora aflată în dificultate, până la momentul în care poliţiştii au ajuns la ea”, adaugă sursa citată.

Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, al cărei scop este acela de a proteja copiii împotriva încercării de încălcare a drepturilor lor, împotriva oricărei forme de abuz. Operatorii oferă asistenţă gratuită prin intermediul liniei telefonice 116 111.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top