fbpx
 
Foto: NewsPascani.com Foto: NewsPascani.com

Crimă într-o pădure din Iași: pădurar ucis de hoții de lemne


O crimă îngrozitoare a s-a abătut asupra unei localități din Iași. Un pădurar a fost găsit fără suflare la marginea pădurii pe care o avea în pază.

Un pădurar care noaptea trecută auzise drujbele într-o pădure și care mersese la fața locului să facă cercetări a fost găsit mort în această dimineață, cu lovituri la cap.

Pădurarul  Radu Gorcioaia, titularul de canton silvic, a fost descoperit decedat la ora 8:15, prezentând contuzii în zona capului și a membrelor, în apropiere fiind identificați patru arbori cu început de tăiere și un altul tăiat și abandonat, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni.

 Radu Gorcioaia, în vârstă de 50 de ani, era angajat al Direcției Silvice Iași din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva din anul 1999 și era necăsătorit. Pădurarul era titularul Cantonului silvic 21 Lespezi și avea în pază o suprafață de 538 hectare.

Bărbatul a fost găsit mort în mașina lui, lăsată la marginea pădurii în care intrase. Victima a fost descoperită de un bărbat care trecea prin zonă și care a sunat imediat la 112.

„În zona în care a fost găsit colegul meu erau vreo 3-4 arbori tăiaţi. Mergem acum prin pădure să vedem dacă mai sunt şi alţi copaci doborâţi. Era un bărbat liniştit, care nu a făcut probleme în cei aproape 23 de ani de când lucrează la noi. Regret că s-a întâmplat asta”, a declarat Ionel Pintilie, şeful Ocolului Silvic Paşcani.

Criminaliștii au mers la fața locului. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași au deschis dosar penal în acest caz pentru omor.

Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva s-au menținut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice.

În primul semestru al acestui an s-au înregistrat 10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar în ultimii cinci ani s-au înregistrat alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30