Marele pelerinaj: pensiunile și hotelurile din Iași, ocupate aproape în totalitate în perioada Hramului Sfintei Parascheva

Marele pelerinaj: pensiunile și hotelurile din Iași, ocupate aproape în totalitate în perioada Hramului Sfintei Parascheva


Zeci de mii de persoane sunt aşteptate săptămâna viitoare la Iaşi, la Hramul Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Peste 90% din camerele hotelurilor şi pensiunilor din oraş sunt rezervate, iar unele dintre ele nu mai au locuri disponibile de câteva luni.

Zeci de mii de persoane sunt aşteptate și în acest an, la Iaşi, în jurul zilei de 14 octombrie, pentru a se ruga la moaştele Cuvioasei Parascheva. Unii dintre pelerini ajung în oraş cu câteva zile înainte, stau la rând ore în şir pentru a ajunge la racla cu moaştele sfinte, iar mai apoi rămân în Iaşi pentru a participa la slujba din 14 octombrie.

Pensiunile şi hotelurile din oraş sunt ocupate aproape în totalitate în weekendul 11-13 octombrie, informează Mediafax. Potrivit site-urilor de specialitate, rata de ocupare a hotelurilor şi pensiunilor din Iaşi este de 94%.

Pentru câteva clipe, la racla cu moaştele sfinte vin pelerini din toată ţara şi în restul anului. Nu există zi în care în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi să nu fie coadă pentru a ajunge la Cuvioasa Parascheva.

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi scoasă pe data de 11 octombrie. Impresionanta procesiune va avea loc, la fel ca în fiecare an, în jurul orei 7 dimineaţa.

Moaştele Sfinte vor fi aşezate pe un catafalc amplasat în curtea Mitropoliei. Anul acesta, la manifestările dedicate Hramului Ocrotitoarei Moldovei vor fi aduse şi moaştele Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, din Insula Corfu, Grecia.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top