fbpx
 
Șofer turc arestat la graniță pentru trafic de migranți

Șofer turc arestat la graniță pentru trafic de migranți


Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, ascuns pe osia semiremorcii unui camion încărcat cu frigidere, un cetățean turc, care intenţiona să intre ilegal în România.

Şoferul mijlocului de transport, tot un cetăţean turc, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar pe numele acestuia judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În data 04.10.2019, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Daf, înmatriculat în România, cetăţeanul turc K.S., în vârstă de 63 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere din Turcia pentru o societate comercială din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au  descoperit, ascunsă pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin, care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile din Turcia. 

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățeanul turc K.C., în vârstă de 25 ani. Acesta a declarat că s-a urcat pe osia semiremorcii autocamionului într-o parcare din Turcia, cu sprijinul șoferului, căruia i-a plătit suma de 2.000 de euro. Totodată, acesta a mai menționat faptul că a recurs la această metodă deoarece intenționa să ajungă în Elveţia.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţeanului turc descoperit ascuns, iar conform protocolului româno - bulgar acesta a fost preluat de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Bărbatul a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu care a dispus arestare preventivă a şoferului turc pentru o perioadă de 30 de zile.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: