fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Mesajul copleșitor al colegilor și profesorilor de la liceul în care a învățat Andreea Rodiana

Mesajul copleșitor al colegilor și profesorilor de la liceul în care a învățat Andreea Rodiana


Profesorii și colegii tinerei din Iași răpusă de cancer, Andreea Rodiana, au transmis presei un mesaj înduișător. Adolescenta care a reușit ca niciodată să mobilizeze comunitatea locală, a fost condusă astăzi pe ultimul drum.

„FUMU ANDREEA RODIANA, în vârstă de 18 ani, elevă în clasa a XII-a E, specializarea Științe Sociale, la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iași, diagnosticată  cu doi ani în urmă cu tumoră malignă - sarcom pelvin cu metastaze pulmonare și metastaze osoase, a dus o luptă eroică cu boala și, de curând, a făcut pace cu Universul! 

Frumoasă și talentată, inteligentă și responsabilă, plină de energie, îndrăgită și respectată de comunitatea școlară, cu o situație foarte bună la învățătură, un comportament ireproșabil, Andreea Rodiana a fost aleasă președinta Consiliului Elevilor din liceul nostru. Avea o experiență bogată în derularea proiectelor de voluntariat, colaborând cu mai multe asociații de tineri și fundații. Pasionată de muzică, cu calități vocale excelente, a fost o prezență deosebită pe scena liceului nostru în toate spectacolele prilejuite de evenimente culturale sau caritabile! A fost aleasă “Miss Boboc” la balul generației sale.

A parcurs un drum anevoios în relație cu cumplita boală dar nu s-a descurajat nicio clipă, ducând lupta până la capăt. A învățat  mereu, a venit la școală între ședințele de chimioterapie, a cântat, a luptat ca un erou, a sperat tot timpul, a crezut în forța binelui  și în vindecare!

Avea planuri frumoase de viitor și noi eram în rezonanță deplină cu toate ideile ei minunate…

Elevii și profesorii liceului nostru trec acum prin momente de mare tristețe, greu de stăvilit, greu de depășit. Toți ne-am mobilizat exemplar în Campania Umanitară “Împreună pentru Rodiana”, toți am iubit-o, toți am admirat-o, toți am învățat împreună cu ea și de la ea cel mai puternic exercițiu al empatiei și solidarității, toți am așteptat veștile de la spitalul din Viena, bune sau mai puțin bune, funcție de starea ei de sănătate…

Te îmbrățișăm, copil drag și îți mulțumim pentru tot ce am învățat de la tine, pentru forța ta, pentru energia ta pozitivă, pentru cântecul tău!

De-acolo, de sus, să ne trimiți putere pentru a face lumea mai bună!”, este mesajul dat publicității de conducerea Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31