Un nou grup de vietnamezi ascunși într-o autoutilitară, depistați la controlul de frontieră

Un nou grup de vietnamezi ascunși într-o autoutilitară, depistați la controlul de frontieră


Poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac II-Csanadpalot au depistat patru vietnamezi care au încercat să iasă ilegal din România, ascunși în interiorul unei autoutilitare, conduse de un cetăţean român.

Joi, 17 octombrie, în jurul orei 20.15, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român B.C., în vârstă de 35 ani, conducând autoutilitara marca Mercedes Benz, model Transporter, înmatriculată în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta tâmplărie PVC cu destinaţia Ungaria.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei, în compartimentul marfă al acesteia, au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, patru persoane.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Vietnam, doi bărbați şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani, care aveau drept de muncă pe teritoriul României. Din primele declarații, s-a stabilit că aceștia intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din spaţiul Schengen.

Ca urmare a celor constatate, şoferul autoutilitarei este cercetat de către poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar cetăţenii   vietnamezi pentru  tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top