fbpx
 
Surpriză: un preot din Iași eliberează recomandări pentru enoriașii care își iau permis de port-armă. Reacția Mitropoliei

Surpriză: un preot din Iași eliberează recomandări pentru enoriașii care își iau permis de port-armă. Reacția Mitropoliei


Mitropolia Moldovei și Bucovinei cercetează cazul unui preot din județul Iași care eliberează recomandări cu antetul bisericii pentru enoriașii care vor să își facă permis de port armă, arată Agerpres. În recomandare, preotul descrie calitățile morale ale credinciosului, care iubește rugăciunea, are o viață curată și dragoste față de biserică, astfel încât este demn să primească permis de port armă.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au anunțat că cercetează cazul unui preot din orașul Hârlău care eliberează recomandări persoanelor care își completează dosarele pentru eliberarea unui permis de port armă.

„Categoric acest preot, dacă e reală informaţia, a eliberat un document cu totul în afara competenţelor sale. Un preot nu poate face recomandări în urma căruia cineva să primească permis port-armă. Vom cerceta cazul şi vom lua măsuri ca pe viitor să nu mai apară astfel de situaţii”, a declarat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Reacția vine după ce în spațiul public a apărut un document eliberat de Protopopiatul Hârlăului și semnat de un preot pentru ca un enoriaş să poată primi un permis de port-armă.

În document se spun despre bărbat că „este o pildă pentru mulți enoriași”, „iubind Sfânta Liturghie și rugăciunea”, cu „o viață curată și o trăire duhovnicească pilduitoare” și „dovedind dragoste și devotament față de Sfânta Biserică”.

Iată documentul integral cu toate datele de identificare ale beneficiarului.

„Pe domnul …., domiciliat în localitatea ….., comuna ….., judeţul Iaşi, legitimat cu CI eliberat de SPCLEP Hârlău, seria …, având CNP…, îl cunosc din data de 03.09. 2009, de când am fost numit preot paroh la ….. Prin prezenta, îl caracterizăm pe sus numitul, ca având calităţi morale deosebite, împlinindu-şi îndatoririle duhovniceşti, iubind Sfânta Liturghie şi rugăciunea, citind cărţi de zidire sufletească şi având o viaţă curată şi o trăire duhovnicească pilduitoare pentru cei din jurul său. Dovedind dragoste şi devotament faţă de Sfânta Biserică, respectându-şi familia cu care este în relaţii cordiale foarte bune, a devenit pildă pentru mulţi enoriaşi ai parohiei noastre. Eliberăm prezenta, în vederea completării dosarului personal, pentru a obţine avizul pentru port-armă”.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: