Ministrul Mediului, indignat de cazul ursului accidentat: veterinarul nu a avut tranchilizant

Ministrul Mediului, indignat de cazul ursului accidentat: veterinarul nu a avut tranchilizant


Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a arătat indignat de situația provocată sâmbătă seara de accidentarea unui urs de către o mașină.

Ministrul a declarat că veterinarul care era arondat pentru zona în care a avut loc accidentul nu a avut suficient material tranchilizant, astfel că autoritățile au fost nevoie să caute pe altcineva care să intervină.

De asemenea, ministrul Mediului suține că, din cauza birocrației, s-au pierdut foarte multe ore, iar animalul a fost lăsat să agonizeze pe drum până când cineva din minister a transmis un ordin special pentru „recoltarea” ursului.

„Asta știu de la colegii de la minister. Înțeleg că nu a avut cantitatea suficientă de tranchilizant, în așa fel încât să rezolve problema. Cei de acolo ar fi trebuit să intervină, să nu trebuiască să mai stea duminica să meargă cineva de la minister să dea un ordin să fie recoltat. Într-o oră, două, maxim, el va fi luat de acolo”, a spus Costel Alexe pentru Știrile Pro TV.

Ministrul a explicat faptul că ar fi trebuit să existe un HG (Hotărâre de Guvern, n. red.) care să prevadă rezolvarea rapidă a acestor situații, dar decizia a fost abandonată la nivel politic.

„Este un HG pe care nu au vrut să-l mai facă cei din PSD, pentru un Comitet Național pentru Situații de Urgență, astfel încât în cazuri din astea să se întâlnească ISU, cum ar veni, la nivel de prefectură, cu cei de la jandarmerie, cu cei de la DSV, cu cei de la APM, și să ia decizia recoltării lui. Chiar dacă au mers colegii azi dimineață de la minister au trecut atât de multe ore ca să poată fi dat ordinul de ministru să fie recoltat. E o birocrație cum, sincer, n-am crezut că poate fi în țara asta.” - a mai spus ministrul Mediului.

Duminică, la faţa locului unde a fost accidentat animalul se aflau echipaje de poliţie care dirijau traficul, precum şi jandarmi care asigură perimetrul. Toi așteptau o decizie în ceea ce priveşte situaţia ursului grav rănit.

Animalul a fost lovit, sâmbătă seara, de un autoturism în care se aflau trei persoane, la ieşirea din localitatea Praid, un minor aflat în maşină suferind un atac de panică, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu.

„Persoanele din autoturism nu au fost rănite şi nu au fost în pericol. Un minor a suferit un atac de panică şi a fost asistat de echipajul SMURD”, a precizat Alina Ciobotariu.

În context, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, în urma impactului, maşina a ieşit în afara carosabilului, iar ursul a fost grav rănit.

„În urma impactului, atât ursul, cât şi autoturismul au părăsit partea carosabilă. Din accident nu au rezultat victime omeneşti, însă ursul a fost grav rănit, se pare că are membrele fracturate”, a spus Gheorghe Filip.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top