Tragedie în Timișoara: doi copii și mama unuia dintre ei, morți după ce s-a făcut deratizarea într-un bloc

Tragedie în Timișoara: doi copii și mama unuia dintre ei, morți după ce s-a făcut deratizarea într-un bloc


Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit la Timişoara, după ce au prezentat simptomele unei intoxicaţii. Alte 14 persoane sunt internate la spital. Primele date arată că blocul în care locuiesc cu toţii a fost deratizat recent. Șeful ISU a declarat, luni după amiază, că în bloc au fost detectate substanțe neurotoxice.

Blocul din care doi copii, de 9 zile, respectiv de 3 ani, şi o femeie de 29 de ani au murit, din Timişoara a fost evacuat în totalitate. 14 oameni au fost duşi la spital pentru analize.

Șeful ISU a declarat, luni după-amiază: „Astăzi, la 12:40, am primit o informare din partea unității UPU-SMURD Timișoara referitoare la faptul că în aceeași locație, în timp scurt, s-au înregistrat trei decese. A fost o suspiciune de cauză toxică, motiv pentru care la fața locului am trimis un echipaj CBRN. A fost evacuat întreg imobilul, în care sunt 200 de apartamente.

În urma efectuării primei cercetări chimice de către ofițerul împreună cu echipajul CBRN s-a constatat că, pe casa scării, între etajele 3 și 4, s-a constatat prezența slabă a unei substanțe neurotoxice, fapt pentru care au fost analizate și apartamentele în care au locuit persoanele decedate. Acolo s-a prezentat, de asemenea, prezența slabă de substanță neorotoxică.”

Șeful ISU a mai spus că această firmă a mai efectuat deratizarea și la alte două locații din Timișoara.

De asemenea, în procesul verbal sunt precizate toate substanțele cu care s-a efectuat deratizarea.

„Există suspiciune unei cauze toxice. UPU SMURD a anunţat DSP şi Poliţia. Din partea ISU Timiş s-a deplasat echipajul CBRN pentru cercetare. La ora 14.00 a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a stabilit evacuarea întregului bloc (parter plus 4 etaje)”, anunţă ISU Timiş.

De asemenea, 14 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru a li se recolta analize medicale, ca măsură preventivă.

La faţa locului echipajul CBRN din cadrul ISU Timiş face măsurători în toate apartamentele.

„În urma şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-au dispus următoarele măsuri: evacuarea/relocarea întregului imobil parter plus 4 etaje - 200 de apartamente; evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele 2 spitale din Timişoara; cazarea persoanelor in spatiile identificate la nivelul municipiului Timişoara; asigurarea apei potabile de către Consiliul Judeţean Timiş; centralizarea datelor referitoare la adresa Miorita 8, Timişoara din partea STS şi UpU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate; executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiş şi ISU Bihor; executarea primei cercetări chimice la alte două locaţii identificate de IPJ Timiş; activarea grupei operative a ISU Timiş şi deplasarea punctului de comanda mobil şi organizarea unei conferinţe de presă la ora 16:00, la locul desfăşurării evenimentului”, arată ISU Timiş.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top