Noi ajutoare umanitare trimise de țara noastră în Albania: salvatorii români revin astăzi în țară

Noi ajutoare umanitare trimise de țara noastră în Albania: salvatorii români revin astăzi în țară


România va trimite către Albania, grav afectată de cutremurul din 26 noiembrie, ajutoare umanitare constând în corturi, saci de dormit, paturi, pături, saltele şi cearşafuri, informează un comunicat de presă transmis, duminică, de Guvern.

„La propunerea Ministerului Afacerilor Externe și urmare a consultărilor cu autoritățile albaneze, Guvernul României va trimite ajutoare umanitare ce constau în bunuri de strictă necesitate: corturi, saci de dormit, paturi, pături, saltele și cearșafuri”, se precizează în comunicat.

În cursul zilei de 1 decembrie 2019, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor efectua un zbor pentru transportul ajutoarelor umanitare oferite de către România.

De asemenea, tot astăzi, echipa RO-USAR care ajunsese miercuri în Albania și care a participat la misiunile de căutare-salvare în zona afectată de cutremurul de 6,4, se va întoarce acasă, în România.

În același comunicat, Guvernul României a transmis încă o dată „întreaga solidaritate față de poporul albanez, condoleanțe pentru familiile persoanelor care și-au pierdut viața în urma seismului și însănătoșire grabnică persoanelor rănit”.

Premierul albanez, Edi Rama, le-a mulțumit, sâmbătă, echipelor internaționale de salvatori. „Românii au fost îngeri păzitori pentru noi toți. Și-au pus viețile în pericol ca să salveze alte vieți. Românii și ceilalți salvatori vor rămâne veșnic în inimile noastre”, a declarat premierul albanez.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top