Câți bani vor primi copiii pădurarului ucis în Maramureș: criminalii nu au fost prinși nici acum

Câți bani vor primi copiii pădurarului ucis în Maramureș: criminalii nu au fost prinși nici acum


Cei trei copii ai pădurarului Liviu Pop, ucis în cursul lunii octombrie într-o padure din Maramures, vor primi de la Romsilva câte un salariu minim pe economie, în cuantum brut, până la definitivarea studiilor, dar nu mai mult de vârsta de 26 de ani. În momentul de fata, fiecare copil primește 2.080 lei lunar, plățile pe lunie noiembrie și decembrie fiind deja achitate.

Nici după 2 luni nu există urmăriți penal în cazul pădurarului împușcat și aruncat în râpă. Nepotul procuroarei, suspectat la început, a scăpat după ce a spus că pădurarul s-a împușcat accidental. Parchetul General a preluat dosarul și se așteaptă o soluţie cât mai repede pentru familia pădurarului care a lăsat în urmă 3 copii mici. În ultima perioadă 6 pădurari au fost omorâţi în România.

„Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva asigură întreg sprijinul financiar familiei pădurarului Liviu Pop, care şi-a pierdut viaţa în 16 octombrie a.c. pe raza Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, în timp ce încerca să prevină o tăiere ilegală într-o pădure aflată în pază. Liviu Pop avea 30 de ani, era căsătorit şi avea trei copii minori.

Pe lângă pensia de urmaş, vehiculată deja în spaţiul public, conform articolului 144 din Contractul Colectiv de Muncă şi în urma aprobării de către directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, în cadrul procedurii interne, cei trei copii minori ai familiei Pop vor primi câte un salariu minim pe economie, în cuantum brut, până la definitivarea studiilor, dar nu mai mult de vârsta de 26 de ani.

În acest moment, sprijinul financiar acordat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva este de 2.080 lei lunar pentru fiecare din cei trei copii minori ai familiei Pop. Astfel, primele plăti, în cuantum total de 6.240 lei pe lună, au fost deja efectuate în noiembrie şi decembrie către familia pădurarului Liviu Pop, iar cei trei copii minori vor beneficia în fiecare lună de sprijinul financiar al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, până la definitivarea studiilor.

În plus, familia va primi anual 6 metri cubi lemn fasonat pentru încălzirea locuinţei, conform articolului 180 din Contractul Colectiv de Muncă, încheiat intre Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi Federaţia Sindicatelor din Silvicultura "Silva", în vigoare de la 1 iulie 2019.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva are aproximativ 16.500 de angajaţi şi este o instituţie care promovează o politică de responsabilitate socială faţă de angajaţi, oferind un mediu de lucru sigur şi sănătos, formare şi dezvoltare profesională, dar şi protecţie a angajaţilor în cazurile în care intervin accidente în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu", se arăta într-un comunicat al Romsilva.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top