fbpx
 
31 de migranți opriți de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Ungaria

31 de migranți opriți de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Ungaria


Poliţiştii de frontieră din Borș au desfășurat o acțiune comună cu autorităţile maghiare în urma căreia au depistat în zona de competență douăzeci de cetățeni din Irak, Iran, Siria și Afganistan, solicitanţi de azil în ţara noastră, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Și poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai  au depistat în două autoturisme unsprezece cetăţeni sirieni care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria, având intenţia de a trece ilegal frontiera.   

În data de 28.12.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, județul Bihor, în cooperare cu autoritățile de frontieră maghiare au desfăşurat o acțiune comună pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune a fost observat un grup format din 20 de persoane care se îndrepta pe jos, peste câmp, spre teritoriul Ungariei. Imediat s-a acționat pentru închiderea direcțiilor de acțiune, reușindu-se reținerea grupului la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră. 

Cele douăzeci de persoane au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului PF Borș  pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că grupul este format din unsprezece cetăţeni din Irak, cinci din Siria, trei din Iran  și unul din Afganistan, dintre care cincisprezece sunt adulţi cu vârste cuprinse între 18 și 52 de ani, iar cinci sunt minori cu vârste între 12 și 17 ani. Aceştia sunt solicitanţi de azi în ţara noastră şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Tot în data de 28.12.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, județul Bihor, cu sprijinul poliţiștilor de frontieră din cadrul Sectorului PF Carei, aflaţi în misiune pe DN 19, au oprit pentru control la intrare în localitatea Valea lui Mihai două autoturisme conduse de doi cetăţeni români, care circulau în regim de taxi.  În interiorul mijloacelor de transport se aflau ca pasageri unsprezece cetăţeni străini, dintre care trei bărbaţi, două femei şi șase minori.

Având suspiciuni cu privire la scopul prezenței în zona de frontieră, pasagerii au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, iar minorii  între 11 luni și 13 ani. Persoanele respective au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal graniţa în ţara vecină pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii  străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30