fbpx
Portokal
Folclorul românesc, în doliu: a murit taragotistul Sergiu Cipariu

Folclorul românesc, în doliu: a murit taragotistul Sergiu Cipariu


E doliu în rândul iubitorilor de folclor românesc, după ce Sergiu Cipariu a murit la vârsta de 70 de ani. Taragotistul a fost găsit decedat de către soția sa, la scurt timp după ce se jucase cu nepoții săi, relatează Turnul Sfatului.

Vestea că Sergiu Cipariu a murit a fost anunțată de Silvia Macrea, managerul Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii Sibiului”.

„Suntem mâhniți de aflarea unei vești triste… A plecat dintre noi un mare artist, prieten al Junilor Sibiului, prieten al familiei Macrea și al multor oameni care l-au aplaudat și l-au iubit… SERGIU CIPARIU. Dumnezeu să îl ierte! Sincere condoleanțe familiei! Ni-l vom aminti mereu prin talentul și jovialitatea sa, prin cântecele nepieritoare”, a anunțat Silvia Macrea.

Potrivit Turnul Sfatului, Sergiu Cipariu a decedat în somn, în locuința sa din comuna sibiană Orlat.

„Era acasă, se simțea bine, s-a jucat cu nepoții, iar apoi s-a pus în pat, obosit. Soția l-a găsit decedat”, au precizat surse apropiate familiei, pentru Turnul Sfatului.

O ambulanţă a fost solicitată, luni, pentru artistul Sergiu Cipariu, la locuinţa acestuia din comuna Orlat. Medicii au fost nevoiți să constate decesul artistului care a suferit, cel mai probabil, un stop cardiac.

„Din păcate, era depăşit din punct de vedere terapeutic. S-a declarat decesul”, au declarat reprezentanţii Ambulanţei Sibiu, conform Mediafax.

Sergiu Cipariu împlinise 70 de ani în luna decembrie. Era unul dintre cei mai cunoscuţi artişti populari din ţară şi printre puţinii taragotişti din România.

Cântărețul de muzică populară era cunoscut pentru prietenia cu mai mulți politicieni.

Crama sa din Orlat a fost frecventată de fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu, Nicu, prim-secretarul județului Sibiu. Rapsodul a fost aplaudat de Ion Iliescu, iar Traian Băsescu se oprea la familia Cipariu când ajungea în județul Sibiu.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top