fbpx
 
Editorial Gabriel GACHI: Justificările oribile ale lui Marcovici într-un Guvern care îl bate pe umăr

Editorial Gabriel GACHI: Justificările oribile ale lui Marcovici într-un Guvern care îl bate pe umăr


Penibil Cosmin Marcovici. Justificarea lui pentru convorbirile pe FB cu minora de la cor este una de grădiniţă şi nu face decât să se afunde şi mai tare. Secretarul de stat spune că în perioada aceea mai multe persoane foloseau calculatorul lui de la Operă. Deci n-a intrat el în discuţii cu fata.

Da, în România te poţi apăra aşa, iar ministrul şi şeful Guvernului să spună că este o explicaţie bună şi poporul să meargă la culcare, circul s-a terminat. Asta merge în Kîrghîstan sau prin vreo tară bananieră unde drepturile individuale nu valorează nimic.

Tânăra a spus, în plângerea ei, că directorul Marcovici a vrut să o sărute forţat pe gură, în faţa Palatului Culturii. De faţă cu alte fete.

A doua zi, Marcovici îi spune pe FB: „De ce nu m-ai lăsat să te sărut?"

Cum putea un străin să intre pe calculatorul directorului şi să redea exact această scenă? Să-i reproşeze că nu şi-a lăsat buzele în gura lui flămândă. Doar ei ştiau acest lucru.

Marcovici ne spune, astfel, că suntem un popor de oi pe care ei o mână unde vor şi noi ne lăsăm asomaţi fără să scoatem un sunet. Asta ne spune nouă Puterea politică: „Vă demontăm totul, nu cedăm niciun pas, renunţaţi să ne mai deranjaţi".

Marcovici nu mai explică un lucru: fata a făcut plângerea pe 22 ianuarie 2018, iar el a demisionat cu totul din Opera Naţională Iaşi după fix 7 zile, pe 29 ianuarie. Forţa dezvăluirilor era atât de mare încât şi-a încetat total contractul de muncă, la cerere, invocând motive de sănătate, şi a fugit din Iaşi. În doar 7 zile. La acea dată era director adjunct şi a renunţat la tot.

Marcovici nu ne explică acum de ce a făcut asta dacă nimic nu era adevărat şi au intrat alţii pe calculatorul lui. Ştiţi de ce? Pentru că părinţii fetelor minore de la Corul Junior al Operei l-ar fi linşat. Scandalul ar fi fost atât de mare încât ar fi dispărut nu doar Corul Junior, ci toată Opera din Iaşi. Şi atunci s-a ascuns toată mizeria sub covor şi Cosmin Marcovici a dispărut. Pentru că în joc era imaginea întregii Opere Naţionale Române Iaşi.

Dacă acest domn chiar vrea să ne provoace în dezbateri pe detalii dramatice, îi spunem de ce a făcut fata plângerea. Marcovici spune că scandalul a apărut după doi ani, la presiunea conducerii Operei care îi purta sâmbetele. Nu, plângerea a apărut la 9 luni distanţă într-un moment în care fata a avut o cădere nervoasă, terorizată de ideea de a sta în aceeaşi încăpere cu directorul Operei.

A fost momentul în care ea a cerut să fie primită în Corul mare al Operei şi i s-a spus că trebuie să vorbească personal cu Cosmin Marcovici şi să-l facă să înţeleagă cât de determinată este şi cât de mult îşi doreşte să continue activitatea. Iar fata a tremurat brusc în faţa colegilor, s-a albit la faţă şi i s-a făcut rău. Aceştia au stat de vorbă cu ea pe îndelete şi fata a dezvăluit totul. Acesta este adevărul despre Cosmin Marcovici. Aş vrea ca toţi să vă imaginaţi dramatismul acestei scene.

Guvernul PNL-ALDE-PMP ar trebui să explice de ce nu l-a verificat pe Cosmin Marcovici când a făcut nominalizarea acestuia ca secretar de stat la Ministerul Culturii. Iar dacă faptele lui Marcovici sunt minore, atunci să vină Ludovic Orban, nu sluga aia de ministru pusă pe algoritm de Flutur de la Suceava, şi să spună că hărțuirea unei fete de către directorul Operei e ceva absolut în regulă în România şi că toţi părinţii ar trebui să acceptăm această situaţie şi că toţi directorii din România au dreptul să se dea la fetele noastre, care încă n-au împlinit 18 ani. „Că acum eşti numai bună", cum spunea Cosmin Marcovici.

Dacă Marcovici e încurajat să se bată pentru funcţia de la minister, înseamnă că România e o mahala rău famată.

.......................................................................................................

Iată justificarea prezentată azi de Cosmin Marcovici, în urma dezvăluirilor REPORTER DE IAȘI:

Referitor la aşa-zisul scandal care a apărut astăzi în presă, vreau să fac următoarele precizări necesare pentru a clarifica situaţia şi nu a mai lăsa loc de speculaţii şi scenarii nefondate:

- Nu cunosc niciun detaliu despre acest presupus dosar. Nu am fost chemat niciodată la Poliţie şi nici la Parchet. Astăzi voi cere avocatului meu să verifice existenţa unui astfel de dosar şi în ce stadiu se află

- Nu am depăşit niciodată limitele cu domnişoara precizată în articol şi în afară de colaborarea necesară prin prisma joburilor nu am interacţionat în afara sediului instituţiei şi a cadrului instituţional

- Nu sunt singurul care a avut acces la calculatoarele instituţiei cât am ocupat funcţia de manager la Opera Iaşi. Din cauza programului încărcat, am permis accesul mai multor persoane la biroul şi implicit la calculatoare si la conturile personale pentru a putea menţine activitatea instituţiei la parametri normali

Însă, un lucru este clar. Aceste calomnii au apărut imediat după ce am preluat mandatul de secretar de stat. Sunt acuzaţii, aşa cum reiese din articol, din ani trecuţi şi niciodată nu m-a întrebat nimeni nimic. Sunt acuzat de niste fapte pe care le-as fi facut in anul 2016, dar nu pot sa nu ma intreb de ce plangerea a fost facuta abia in anul 2018. Apoi, timp de doi ani eu nu am fost anuntat ca ar exista o plangere pe adresa mea. In mod absolut ciudat, plangerea a devenit publica exact cand am ajuns eu secretar de stat! Sunt simple poveşti cusute cu aţă albă şi mă voi adresa în instanţă pentru a-mi proteja numele pentru care am muncit o viaţă întreagă. Totodată, pentru că nu am nimic de ascuns, instituţiile statului să îşi facă treaba. Sunt convins că vor arăta realitatea: că nu sunt vinovat de nimic.”

Article image
Fostul director al Operei Naționale Iași, Cosmin Marcovici (48 de ani), actual secretar de stat la Ministerul Culturii, a întins buzele să o sărute pe gură pe una din membrele Corului Junior. Fata i-a dat doar obrazul, iar în seara aceea directorul a abordat-o pe chat-ul Facebook. Așa a început „idila”. Eleva avea atunci 17 ani și 6 luni. Marcovici i-a spus: „Acum ești numai bună. Apoi îmbătrânești”. I-a cerut să vină la el...
Autor Cezar Moraru Anchete 08 Ianuarie 2020


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: