fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Trei turci și călăuza lor din Moldova, prinși trecând Prutul cu o barcă (VIDEO)

Trei turci și călăuza lor din Moldova, prinși trecând Prutul cu o barcă (VIDEO)


Polițiștii de frontieră din Răducăneni au depistat trei cetăţeni turci care au traversat râul Prut cu o barcă, ajutaţi de un cetăţean moldovean, intenţionând astfel să ajungă într-un stat din Uniunea Europeană.

În data de 09 ianuarie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni - I.T.P.F. Iaşi au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat, ce funcţionează pe principiul termoviziunii, în culturile agricole de pe direcţia localităţii de frontieră Grozeşti, patru persoane.

În cel mai scurt timp, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au reținut persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt trei cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani şi un cetăţean din R. Moldova, C.I., în vârstă de 37 de ani.

La cercetări, bărbaţii au declarat că au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci, încercând să intre ilegal în România. C.I. a mai adăugat faptul că cei trei cetăţeni turci urmau să ajungă în municipiul Iaşi, de unde intenţionau să-şi continue deplasarea spre un stat din vestul Europei în vederea găsirii unui loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranti, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbaţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac