Un codalb, pasăre pe cale de dispariţie, protejată prin lege, găsit împușcat în Teleorman

Un codalb, pasăre pe cale de dispariţie, protejată prin lege, găsit împușcat în Teleorman


Fundaţia „Visul Luanei” atrage atenţia asupra unui nou caz de braconaj: un codalb, pasăre răpitoare din familia vulturului a fost găsită de reprezentanţii fundaţiei cu o fractură la piciorul stâng şi fragmente de alice sub piele la nivelul membrului drept. Pasărea rănită a fost găsită într-un câmp din comuna Fântânele, lângă oraşul Zimnicea din Teleorman, scrie Digi24.

Pasărea slăbită a fost îngrijită de cei de la fundaţie care spun, pe Facebook, că fractura a fost cauzată, cel mai probabil, de o altă alice care s-a dezintegrat la impactul cu osul. Ei mai spun că fractura este în proces de reosificare şi că animalul a supravieţuit în ultimele zile din resursele corporale pre-existente.

Codalbul este o specie pe cale de dispariţie şi este protejată în România, vătămarea ei fiind interzisă şi încadrată ca infracţiune, spun cei de la „Visul Luanei” care îi îndeamnă pe oameni să contacteze poliţia dacă văd oameni care vânează animale şi bănuiesc că sunt braconieri.

Şi Societatea Ornitologică Română a reacţionat la cazul codalbului.

„Caz incontestabil de braconaj, la Teleorman! Un codalb, cea mai mare acvilă din Europa, a fost împușcat cu alice.

Cu osul praf, pasărea nu se mai putea hrăni. A fost găsită de un paznic de vânătoare, preluată marti de colegii noștri de la SOR și transportată la Fundaţia Visul Luanei pentru a fi tratată! Alicele i-au făcut piciorul praf, mai sunt șanse, dar slabe, de a reabilita acvila”, se arată într-o postare pe Facebook a SOR.

Nu este primul astfel de caz de braconaj sau iresponsabilitate în ceea ce priveşte animale protejate de lege. Săptămâna trecută, un bărbat a fost reţinut, bănuit fiind că a braconat şi mâncat o pasăre rară după ce, în curtea lui, a fost găsit emiţătorul pe care ornitologii i l-au pus unei gâşte cu gât roşu, specie, protejată de lege. Cazul a fost relatat de Societatea Ornitologică Română.

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top