Tânără din Moldova, prinsă în Vama Borș cu documentul de identitate al altei persoane: dorea să ajungă în Italia

Tânără din Moldova, prinsă în Vama Borș cu documentul de identitate al altei persoane: dorea să ajungă în Italia


Poliţiştii de frontieră din Vama Borș au depistat o tânără din R. Moldova, în vârstă de 23 de ani, intrată legal în ţară, care a încercat să treacă frontiera folosind un document de călătorie ce aparţinea altei persoane.

Joi, în jurul orei 01.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat o tânără pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind ca pasageră într-un microbuz înmatriculat în România. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate eliberată de autoritățile din România.

Procedând la verificarea documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care tânăra a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra este cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 23 de ani şi a intrat legal în România în baza paşaportului personal valabil.

Cu privire la cele constatate, tânăra a declarat că a obţinut cartea de identitate românească de la o persoană necunoscută din România, contra sumei de 30 de euro. Intenționa să ajungă în Italia și a recurs la această metodă deoarece avea permisul de ședere italian expirat.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top