O NOAPTE FURTUNOASĂ, al treilea spectacol al Naționalului ieșean, oferit online

O NOAPTE FURTUNOASĂ, al treilea spectacol al Naționalului ieșean, oferit online


Teatrul Național Iași continuă să ofere celor de acasă posibilitatea de a viziona online cele mai bune spectacole din stagiuni trecute sau din prezent.

Începând de astăzi, 24 martie, timp de o săptămână, iubitorii de teatru au ocazia să (re)vadă  „O NOAPTE FURTUNOASĂ” de I.L.Caragiale, un spectacol cu două nominalizări la Gala Premiilor UNITER din 2011:

Alexandru Dabija pentru regia spectacolului,

Petronela Grigorescu pentru rolul Veta.

În cadrul aceleiași ediții, Teatru³, spațiul de joc al acestui spectacol, a primit Premiul special pentru proiecte inedite și realizări remarcabile.

Spectacolul poate fi vizionat pe canalul de YouTube al Teatrului Național Iași sau pe site-ul acestuia, la secțiunea Noutăți:

Distributia: Petronela Grigorescu, Haruna Condurache, Călin Chirila, Florin Mircea, Dumitru Năstrușnicu, Cosmin Maxim, Doru Aftanasiu

Regia: Alexandru Dabija

Scenografia: Dragos Buhagiar

Caragiale iubea Iașul și teatrul de aici. De aceea, la scurt timp după ce a scris piesa „O noapte furtunoasă", a citit-o la Iași. În scrisoarea către poetul Avram Steuerman-Rodion, în 1907, caragiale scria: „...eu cu sufletul sunt mai mult ie­şean decât bucureştean, deşi de fel sunt ploieştean (...). E uşor de explicat: în Iaşi mi s-a deşteptat mai întâi dra­­gostea de patrie şi de artă şi de altele ale lumii (...) şi cât de mult e d-atunci!".


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top