fbpx
 
OPINIE. Tăcerea mieilor din societățile Primăriei

OPINIE. Tăcerea mieilor din societățile Primăriei


N-a ieşit rău pentru oamenii lui Chirica: 12.000-13.000 de lei salariu net şi probabilitatea foarte mare a dublării sumei la sfârşit de an. E chiar foarte bine să iei grupat 140.000 de lei după un an cu 12.000 de lei/lună.

La Consilii de Administraţie la fel, 3.000-4.000 de lei lunar pentru a face figuraţie câteva ore pe lună nu-i rău, iar la sfârşit de an să te dublezi, adică un 35.000 de lei care vin o dată, e mai mult decât suficient. Ziceţi-mi şi mie un domeniu în care iei 6.000 de lei lunar, cât iese calculul la final de an, ca să stai 2 ore cu fundul pe scaun, o zi în lună, şi să asculţi nişte raportări emfatice, pe care le aprobi într-o secundă şi pleci acasă. Cine îţi mai dă în ziua de azi 6.000 de lei pentru asta?

Diferenţa o face neimplicarea, mai mult decât banii pe care îi dăm. Mihai Chirica manevrează acest oraş ca pe moşia proprie. Membrii CA din societăţile de utilitate publică sunt yesmeni fără veleităţi intelectuale sau oameni chiar din aparatul propriu al Primăriei care îşi umflă artificial veniturile. Toţi sunt puşi acolo ca să aprobe tot ce li se pune în faţă. Nu există filtru personal, nu există aparat critic, dacă s-ar împotrivi ar zbura imediat de-acolo. Consiliile de Administraţie n-au niciun rol de echilibrare şi auditare a exceselor unui director pus pe căpătuială.

Drama noastră cu Mihai Chirica e tocmai faptul că este un învechit într-un ambalaj înşelător. Ar putea cere CA-uri formate din experţi veritabili, independenţi, oameni integri şi exigenţi. Legea nu-i interzice acest lucru în procesul de selecţie. Ar putea schimba orientarea, să impună oameni puternici, care să comunice transparent cu marele public şi care să reprezinte o contrapondere serioasă la posibilele derapaje ale conducerii executive. Atunci, da, aş da câte 6.000 de lei/lună ca să am aportul unor profesionişti care supervizează cheltuirea a zeci de milioane de lei.

Chirica vrea în realitate să nu existe niciun control al modului în care cheltuie el zeci de milioane de lei. Primarul vrea complici la afacerile de la Termoservice, CTP, Servicii Publice, Salubris şi Citadin. CA de la Compania de Transport Public a aprobat, ca un consiliu de lobotomizati, contractul aberant cu Wink, firma-căpușă care stoarce 400.000 de euro/an din 2015 până în prezent.

Subiectul nu sunt banii pe care îi dăm, ci îngroparea fraudelor prin intermediul Consiliilor de Administraţie. Şi nu ne revoltăm pentru că la aceste companii locale nu se moare sau nu se produce vreo catastrofă, care să ne atragă atenţia, aşa cum se întâmplă acum în spitale. Acum am descoperit sistemul profund corupt, mafiotizat, din Sănătatea românească. Manageri psihopaţi, fără scrupule în spolierea bugetelor, şi tot acum descoperim că toate aceste spitale au Consilii de Administraţie pur decorative. Acum îşi dă seama conducerea statului de reţelele de corupţie din spitale şi de politizarea absurdă, care anulează însăşi normalitatea şi răstoarnă complet sistemul de valori. Au ajuns proștii în fruntea unui sistem de care depinde viaţa oamenilor.

Exact acelaşi lucru îl face Mihai Chirica la societăţile din subordinea sa, cu marionetele bine plătite din Consiliile de Administraţie. Numai că încă nu se moare din cauza asta. Norocul lui. Dar ziua socotelilor tot va veni. E în firea lucrurilor.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: