fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Călugărițele din Iași confecționează măști și lenjerii pentru spitalele implicate în combaterea pandemiei

Călugărițele din Iași confecționează măști și lenjerii pentru spitalele implicate în combaterea pandemiei


Odată cu starea de urgență, călugărițele din două mănăstiri din Iași au început să confecționeze lenjerie pentru spitale.

În atelierele în care până acum o săptămână se croiau haine monahale, zilele acestea se fac lenjerii din bumbac și măști de protecție.

La Mănăstirea Galata din Iași, călugărițele au făcut în ultimele zile 50 de seturi de pat, iar acum lucrează de zor măști de protecție, tot din bumbac care, la rândul lor, vor ajunge în spitale și în locurile în care sunt cazate echipele medicale.

Maica Teodora Ațurcăniței, secretarul Mănăstirii Galata: „Acesta este modul nostru de a contribui și de a-i ajuta pe semenii noștri aflați în suferință, pentru că Iisus spune așa: „Vor cunoaște oamenii că sunteți ucenicii mei, dacă veți avea dragoste între voi.” Suntem cu tot sufletul în această perioadă alături de toți cei implicați în ajutorarea persoanelor bolnave.”

Și la Mănăstirea Copou din Iași, maicile și-au reorganizat activitatea din atelier. Acum se dedică exclusiv confecționării lenjeriilor de pat, măștilor de protecție și sacilor pentru depozitarea seturilor.

Maica Maria Magdalena, stareța Mănăstirii Copou: „Am făcut câteva zeci în această săptămână. Vom continua încă câteva săptămâni, cât va ține starea de urgență, ceea ce înseamnă că vom executa în acest atelier câteva sute de lenjerii, seturi de lenjerii pentru spitale.”

Toate proiectele sunt sprijinite de Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt Mitropolia Moldovei și Bucovinei: „Dintotdeauna în vreme de război și de criză, personalul monahal a fost implicat pentru a ajutora în diferite moduri. Acum Mitropolia a achiziționat materialul de bumbac necesar. Cu toate resursele noastre materiale și umane vom încerca să ajutăm să ieșim din această criză cu toții.”

Primele zeci de lenjerii deja au fost preluate de la mănăstiri și vor fi donate Spitalului de Boli Infecțioase din Iași și unui cămin din oraș, în care sunt cazate cadre medicale.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac