Exces de zel: Polițist filmat cum bate un tânăr în București (VIDEO)

Exces de zel: Polițist filmat cum bate un tânăr în București (VIDEO)


O filmare în care un polițist este surprins în timp ce bate un tânăr, în Bucureşti, a apărut pe Facebook aseară şi s-a viralizat rapid. Tânărul nu ripostează fizic şi nici nu foloseşte un limbaj agresiv, ci doar îl întreabă în repetate rânduri pe agentul de poliţie de ce îl loveşte: „De ce dai în mine? De ce dai, mă, în mine?”.

La un moment dat, alt agent intervine pentru a orpi avalanşa de pumni, dar, chiar şi aşa, tânărul este lovit în continuare. Poliţistul se opreşte, într-un final, şi o ia la fugă după un alt tânăr, urmat de o maşină de poliţie.

„Bă, băiatule, ştii că n-ai voie să ieşi din casă? E ora 10 noaptea. Care e urgenţa?”, îi strigă un poliţist celui de-al doilea tânăr, în timp ce colegii lui încearcă să îi pună cătuşele, arată Mediafax.

Imediat după viralizarea imaginilor, Poliţia Capitalei a dat un comunicat din care reiese că modul în care a acţionat poliţistul va fi cercetat, dar şi că tinerii au refuzat să se legitimeze şi au fost amendaţi:

„Cu privire la imaginile apărute în spaţiul public , vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbaţi au fost opriţi de către un echipaj al Secţiei 9 Poliţie, în vederea legitimării şi verificării documentelor prevazute de Ordonanţele Militare.

Bărbaţi au refuzat legitimarea şi au fost conduşi la subunitatea de poliţie, unde au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum şi cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu deţineau documentele prevazute de Ordonanţele Militare.

Cu privire la modul în care a  acţiunat poliţistul,  Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale.”

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top