fbpx
Print this page
Două zboruri cu muncitori sezonieri, programate din Sibiu spre Germania

Două zboruri cu muncitori sezonieri, programate din Sibiu spre Germania


Două zboruri cu muncitori sezonieri pentru Germania sunt programate, sâmbătă, din Sibiu, au declarat reprezentanții Prefecturii, citați de Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, în mod excepțional, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a aprobat alte două zboruri de pe Aeroportul Internațional Sibiu, în cursul zilei de sâmbătă.

„Primul zbor este programat la ora 10.20, iar al doilea este programat la ora 18.00”, a spus Ștefan.

Două curse charter au plecat joi și alte două vineri, de pe Aeroportul din Sibiu, spre Dusseldorf, Baden Baden și Karlsruhe. Pe zborul charter cu destinația Karlsruhe, care a decolat de pe Aeroportul Sibiu vineri s-au prezentat la îmbarcare 9 persoane cu domiciliul în comuna Pătrăuți jud. Suceava, localitate aflată în carantină. Aceștia au fost identificați la punctul de trecere al frontierei și nu li s-a permis să călătorească, fiind duși acasă sub coordonarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenții.

În plină pandemie de coronavirus, aproape 2.000 de oameni s-au înghesuit joi în parcarea Aeroportului Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură, iar autoritățile și-au pasat responsabilitatea. Incidentul a determinat luarea unei noi decizii, la nivel central. Astfel potrivit ultimei ordonanțe militare, Ministerul Transporturilor va aviza orice transport aerian, chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea Consiliului Județean.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Articole similare