fbpx
Portokal
150 de români au plecat de pe Aeroportul Iași spre Marea Britanie, la cules de salată

150 de români au plecat de pe Aeroportul Iași spre Marea Britanie, la cules de salată


După Germania și Olanda, românii pleacă de astăzi și în Marea Britanie la cules de legume. Aproape 150 de români au fost recrutați și ar urma să decoleze de la Iași. Cursa a fost programată pentru după-amiază, la 15:30, anunță conducerea aeroportului din Iași.

Potrivit BBC, este primul zbor din șase care ar duce muncitori din estul Europei în Regatul Unit până la sfârșit de iunie.

Românii care pleacă azi în Marea Britanie vor merge la ferme din estul țării să culeagă salată.

Ei au fost chemați de unul dintre cei mai mari producători de legume și fructe din Regatul Unit, G’s Fresh, potrivit BBC. Firma are nevoie de 3.000 de muncitori în următoarea perioadă, dintre care cei mai mulți sunt solicitați în mai, când trebuie culeasă recolta de ceapă.

Deocamdată doar 500 de britanici s-au arătat interesați, prin urmare este nevoie de sprijin din estul Europei.

Directorul aeroportului din Iași spune că în aeroport va fi evitată aglomerația, iar cursele au fost distanțate la 4 ore.

La aeroport în Marea Britanie, muncitorilor români le va fi verificată starea de sănătate. Dacă vor fi găsiți cu febră, vor intra în carantină. Cei sănătoși, vor fi preluați cu autobuze și duși direct la ferme.

Directorul aeroportului din Iași mai spune că în următoarea perioadă sunt programate curse regulate cu  muncitori către vestul Europei.

De transportul românilor către Marea Britanie s-a ocupat firma Air Charter Service, scrie BBC. Aceasta a mai dus în ultimele săptămâni o mie de muncitori din România și Bulgaria către Germania.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(3 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top