fbpx
 
Un român și un basarabean, prinși cu documente false la controlul de frontieră

Un român și un basarabean, prinși cu documente false la controlul de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la doi tineri care deţineau documente false.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieşire din ţară, cetățeanul din Republica Moldova B.O., în vârstă de 26 de ani.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra tânărului.

În bagajele personale a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, document ce nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat documentul, în luna ianuarie a acestui an, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 150 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

În această dimineaţă, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, cetățeanul român V.I.,  în vârstă de 28 de ani, care conducea un autoturism marca Seat, înmatriculat în Lituania.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi asigurarea internaţională tip carte verde.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31