fbpx
Portokal
Avea doar 10 ani! Un copil din Iași a murit înecat după ce s-a întors din drum pentru că uitase declarația pe propria răspundere

Avea doar 10 ani! Un copil din Iași a murit înecat după ce s-a întors din drum pentru că uitase declarația pe propria răspundere


Nenorocire într-o familie din judeţul Iaşi, unde un copil de 10 ani a murit înecat după ce a alunecat de pe un podeţ șubred și alunecos.

Băiatul a mers în vizită la fratele său şi la întoarcerea spre casă şi-a dat seama că a uitat declaraţia pe propria răspundere, şi s-a grăbit să se întoarcă şi s-o ia. Atunci s-a petrecut tragedia: puștiul a alunecat pe podeţ şi a căzut în apă, iar rudele spun că nu s-a putut salva, pentru că nu ştia să înoate.

Copilul de 10 ani a mers în vizită la fratele său, care locuieşte la câţiva km depărtare. Ca să ajungă mai repede la el, a scurtat drumul pe un podeţ vechi şi şubred, care plutea pe luciul unui lac.

La întoarcere a venit până la pod cu fratele şi a trecut în siguranţă. Şi-a amintit însă că a uitat declaraţia şi a făcut cale întoarsă. Când a vrut să treacă din nou a alunecat şi a căzut în apă, scrie Știrile Pro TV.

Într-o mână avea o pungă cu peşti, iar în cealaltă declaraţia şi de spaimă nu şi-a mai putut coordona mişcările, a intrat în panică şi s-a înecat.

La scurt timp o vecină a văzut trupul neînsufleţit şi a alertat vecinii care au sunat la 112.

Tragedia s-a petrecut sâmbăta trecută în jurul prânzului, într-un sat din comuna Victoria, la 15 km de Iaşi. Vecinii spun că băiatul trecea des pe acolo, căci podeţul era de fapt o scurtătură veche de zeci de ani. Acum apa ajungea până la punte! Nu se ştie exact cum a alunecat băiatul.

Ioana Pintilie, vecină: „El a trecut o dată puntea şi a uitat să ia declaraţia de la frate-su. Şi a fugit înapoi. Dacă nu mergea, nu se îneca.”

Lazăr Maria, vecină: „A fost o punte şi nu a putut să treacă. Era apă mai mărişoară, a pus piciorul alături şi a căzut în apă cu totul. Nu ştia să întoate şi fiind îmbrăcat cu undiţă şi peştişorii şi acolo a rămas. Aici tot timpul când venea la rude, cobora în vale şi mergea pe punte, era trecătoarea noastră.”

Sătenii mai spun că acel podeţ este foarte periculos, iar copiii nu ar avea ce să caute pe-acolo, mai ales că nu era singura cale de acces.

Mama băiatului mai are încă 7 copii, spun vecinii. Familia este una nevoiaşă, iar primarul îi ajută acum cu aceste cheltuieli de înmormântare.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top