fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Un meteorit a căzut în județul Iași: S-a resimţit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari

Un meteorit a căzut în județul Iași: S-a resimţit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari


Fragmente dintr-un meteorit au căzut sâmbătă, într-o comună din județul Iași, anunță profesorul Silviu Gurlui de la Universitatea „Al. I. Cuza”. Căderea obiectului ceresc a creat un zgomot puternic, asemănător unei explozii mari. Corpurile de meteorit sunt analizate de cercetători.

Profesorul Silviu Gurlui de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a scris despre eveniment pe Facebook şi a publicat fotografii cu corpurile de meteorit.

„Se pare ca avem un nou fragment (de meteorit, etc) cazut in Iasi! Cu un an in urma, deasupra Iasului un meteorit se dezintegra la mare inaltime si a produs un zgomot puternic pe o raza de cel putin 80 Km. Astazi, se pare ca s-a intimpla din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iasi, s-a resimtit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. In perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. casele/cladirile nu ar fi vibrat atit de tare dar pe acoperisul unei case au fost recuperate bucati de rocă "negricioase, una prezintă irizatii argintii, friabile" - dupa cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat. Urmeaza sa le preiau si sa le investighez. Dupa primele informatii, ar rezulta ca a fost din nou un meteorit, directia de cadere ar fi fost Scanteia-Ipatele-Tibanesti-Tansa/Voinesti”, a scris profesorul pe Facebook.

Profesorul povesteşte că cele două corpuri de meteorit vor fi acum analizate.

Cel mai probabil fragmentele au lovit violent acoperişul unei case şi apoi au ricoşat într-un copac apropiat, mai spune expertul.

„După zgomotul puternic de la impactul cu acoperisul a urmat zgomotul undei de soc din aer. Ar fi fost 1-2 secunde declalaj temporal intre cele doua evenimente. Mentionez ca zgomotul l-am putut receptiona de la Bacau”, a precizat profesorul.

Nu este prima oară când un astfel de incident are loc în judeţul Iaşi. În luna iulie, anul trecut, un meteorit ce avea în jur de de 8 kilograme s-a dezintegrat, iar fragmente din acesta au ajuns pe pământ.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top