fbpx
Ambasada Rusiei la București, campanie de dezinformare: laboratoare americane, arme biologice, virusuri

Ambasada Rusiei la București, campanie de dezinformare: laboratoare americane, arme biologice, virusuri


Ambasada Rusiei la Bucureşti a început să promoveze în ultimele zile informaţii despre presupuse experimente microbiologice periculoase efectuate de cercetători americani în Ucraina, relatează G4Media. Această naraţiune este o temă recurentă, promovată mai ales în unele ţări din fostul bloc sovietic, parte a unei campanii de dezinformare, arată o analiză Sinopsis.

Concret, pe 27 mai, pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în România era prezentat, fără comentarii suplimentare, un articol intitulat „În Ucraina au fost desecretizate opt laboratoare SUA cu patogeni extrem de periculoşi”.

A doua zi, Ambasada Rusiei a preluat un nou articol publicat de Veşti din Rusia, intitulat ”Laboratoarele secrete ale SUA din Ucraina. Opoziţia a depus plângere la ONU”.

Informaţia promovată de către Ambasada Rusiei la Bucureşti nu este deloc nouă şi nici o exclusivitate a site-ului Veşti din Rusia. Numai că lucrurile sunt prezentate în mod trunchiat şi tendenţios.

Astfel, informaţii despre subiectul aşa numitelor ”laboratoare americane din Ucraina” au apărut şi pe site-ul Ukrainskie novosti, în data de 23 aprilie 2020, arătându-se că Ambasada SUA la Kiev a confirmat colaborarea cu Ucraina pentru un program de combatere a ameninţării biologice împotriva agenţilor patogeni periculoşi.

Pentru a opri dezinformarea pe acest subiect, Ambasada americană a publicat un comunicat în care arată că „programul de control al ameninţărilor biologice al Departamentului Apărării din SUA lucrează în Ucraina cu guvernul ucrainean pentru a asigura depozitarea consolidată şi sigură a agenţilor patogeni şi a ameninţării toxinelor în agenţiile guvernamentale relevante, astfel încât să poată fi dezvoltate cercetări paşnice şi vaccinuri”. Scopul este ”detectarea focarelor cauzate de agenţi patogeni periculoşi înainte de a reprezenta o ameninţare pentru securitate sau stabilitate” şi de a se reuşi ”ca agenţii patogeni periculoşi să nu cadă în mâini greşite”.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top