fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Ștefan Gațcan: „a fi sau a nu fi" în România

Ștefan Gațcan: „a fi sau a nu fi" în România


Sub aripa roșie a socialiștilor și a unui președinte pro-rus, R. Moldova nu mai este de ceva vreme un stat democratic. Evenimentele din lumea înaltă a politicii ce par mai degrabă din lumea criminalității organizate o dovedesc cu prisosință.

Pe model rus, „cine nu e cu noi este dușmanul nostru și trebuie să piară!", dizidenții din Partidul Socialist nu sunt încă aruncați de la etaj sau otrăviți, dar sunt urmăriți, atacați, supuși unor violențe de ordin fizic și intimidați, le sunt amenințate familiile și li se pregătesc coroane funerare.

Coaliția de guvernare, controlată de președintele pro-rus Igor Dodon, a rămas cu 49 de deputați (din totalul de 101) și devine minoritară în Parlamentul de la Chișinău, odată cu decizia lui Ștefan Gațcan, o personalitate a lumii medicale din R. Moldova, ales acum trei luni deputat din partea PSRM în circumscripția electorală 38 Hîncești, de a părăsi fracțiunea socialiștilor și de a adera la grupul „Pro Moldova" condus de Andrian Candu.

De curând intrat în lumea politicii și probabil încă dedicat menirii de a ajuta oamenii, doctorul Gațcan a înțeles că nu mai poate continua în echipa socialiștilor, declarând: „Echipa PSRM a avut o șansă unică de a rezolva problemele oamenilor și a salva țara din criza în care s-a pomenit dar, din păcate, luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID - 19 m-au determinat să mă detașez de aceste acțiuni care depășesc interesele cetățenilor și ale statului."

Ca urmare, socialiștii l-au acuzat pe Ștefan Gațcan de corupție și prostituție politică, iar media din R. Moldova a relatat pe larg atacurile și hărțuirile la care a fost supus deputatul în urma deciziei sale de a trece la Pro-Moldova, inclusiv despre îmbrâncelile administrate în Parlament/ Ca rezultat al amenințărilor și temându-se pentru viața sa și a familiei sale, Gațcan și-a depus mandatul de deputat și a fugit din R. Moldova, intrând în România în cursul săptămânii trecute - pe 1 iulie presa din R. Moldova titra că deputatul ar fi intrat în România.

Scenariile conturate de jurnaliștii și formatorii de opinie din R. Moldova nu au întârziat să apară. Gațcan fie a fost scos cu forța de socialiști din țară, fie a fugit de teamă, căutând refugiu într-o țară a cărei cetățenie o are, adică România...

Am căutat și noi cu frenezie pe la toate locațiile despre care am aflat că ar fi preferate de domnul deputat din Iași, Sovata, Slănic Moldova, Băile Felix etc... Nici urmă de deputat.  L-am sunat pe numerele cunoscute ale domnului doctor, nimic, telefon închis...

Ce a făcut sau nu a făcut cât a stat sau nu a stat în România domnul GAțcan nu am aflat, dar se pare că acesta ar fi făcut o călătorie și în Bulgaria, țară peste care umbra lui Putin eclipsează uneori soarele democrației, dus poate de socialiști pentru „reeducare" și „revenire". Că e posibil să fie așa o dovedesc filmările postate de deputat pe Facebook în care acesta anunță că va reveni în țară, așa cum dumnealui o spune, după o perioadă de „reabilitare psiho-emoțională", că și-a depus mandatul de deputat și-a retras plângerea înaintată Parchetului general pentru atacurile la care a fost supus. Reeducat, cu sentimente mai bune față de socialiști și împotriva intereselor cetățenilor, se pare!

Un alt scenariu lansat de bloggerul V. Gurău spune că deputatul s-a aflat la Iași. unde ar fi fost sechestrat de către o grupare de criminalitate organizată din R. Moldova. Greu de crezut, dar subiectul merita investigat, așa că am încercat să-l contactăm pentru un interviu pe domnul deputat, dar telefoanele sale erau, încă o dată, închise. Previzibil, de altfel, căci și dacă te temi pentru viața ta și fugi, și dacă ești extras și dus la tratament de fidelizare socialistă, nu ești prea comunicativ.

Aflând pe surse că demnitarul este la o locație din Iași, unde s-a cazat în data de 6 iulie a.c. și a plecat pe data de 7 iulie, am încercat să îi luăm un interviu, dar acesta a refuzat să răspundă întrebărilor noastre.

Am văzut un om speriat, a cărui bărbăție a fost îngenuncheată de teama pentru viața și siguranța familiei sale...

Mai mult decât atât, știți, cu siguranță, filmările cu prizonierii ISIS. Cam așa sunt și postările lui pe Facebook. Un om speriat, care pare că citește ceea ce este forțat să declare: Stimați prieteni, repet, sunt bine, am depus mandatul de deputat benevol. Acum am nevoie de o scurtă perioadă de odihnă (03 iulie). Confirm faptul că am solicitat pază de stat pentru mine și familia mea. Rog retragerea cererii din 30 iunie adresată Procuraturii Generale. Curând ne vom vedea în țară (06 iulie).

Aici ne permitem o întrebare: chiar era nevoie de atâtea postări într-un timp atât de scurt? Ai zice că a mers cu echipa de filmare după el și, din când în când, la un popas au mai turnat o dublă, doar doar o convinge pe cineva. Ori o fi semnat vreun contract cu vreo firmă importatoare de măști de protecție (că tot este la modă...). Și revenim cu întrebarea: oare echipa de filmare a fost în Bulgaria, sau în România, nu știm de ce dar parcă am simțit ceva din briza litoralului vecinilor noștri de la sud de Balcic...

Comentariile susținătorilor lui, dintre care mulți sunt conaționali care îl cunosc direct și îl apreciază ca om și profesionist, exact asta scot în evidență: că omul este speriat (chiar cu ochii plânși), forțat să declare că este bine și în siguranță și că vrea să se regăsească și să se liniștească. (Maria Caduc: „se vede clar că e sub presiune, priviți atent cum se bâlbâie, cât este de stresat... indiferent de acțiunile lui, viața îi este în pericol!", Liviu Vovc (PPDA): Cel care impune citirea mesajului și cel care este administrator la această pagină, trebuie să răspundeți penal pentru sechestrare! Dubioasă filmarea și ridică multe semne de întrebare locația. De asemenea, ridică semne de întrebare faptul că ieri a fost ștearsă pagina oficială iar astăzi reactivată și nu se știe cine a postat pe această pagină. Sper că într-adevăr sunteți bine și nu vor recurge și la alte acțiuni criminale!").


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top