fbpx
Familie de sirieni, depistată în timp ce încerca să intre ilegal în țară

Familie de sirieni, depistată în timp ce încerca să intre ilegal în țară


Poliţiştii de frontieră din Timișoara au depistat, în zona de competență a Sectorului PF Lunga, o familie de cetăţeni sirieni - mama, tata, copil şi bunica, încercând să intre ilegal în România din Serbia.

Marți, 28 iulie, în jurul orei 20:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, județul Timis, au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Comloşu Mic, patru persoane care se aflau în apropierea graniţei cu Serbia.

Deoarece cei în cauză, un bărbat, două femei, dintre care una însărcinată, și un minor, nu își justificau prezența în zonă, au fost conduşi la sediul sectorului pentru verificări.

La scurt timp de la momentul depistării, femeia însărcinată a acuzat probleme de sănătate (stări de rău), motiv pentru care poliţiştii de frontieră au acordat primul ajutor specific în astfel de situaţii şi au solicitat intervenția unui echipaj medical care a transportat pacienta la Spitalul Orăşenesc Jimbolia.

Celelalte trei persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări după care li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. După ce i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, starea femeii însărcinate a fost stabilizată, apoi femeia a fost preluată de un echipaj al poliției de frontieră și condusă la sediul sectorului pentru verificări.

Astfel, s-a stabilit că cele patru persoane descoperite formează o familie și sunt cetăţeni din Siria. Adulţii, tata în vârstă de 27, bunica în vârstă de 37 ani, respectiv mama de 15 ani şi o fetiţă de 1 an, urmează să fie preluați de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că aceștia intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top