fbpx
 

Items filtered by date: Duminica, 16 Iunie 2024

Toți banii ZMI au mers la o singură firmă, cea a lui Dragoș Samoilă, organizatorul de evenimente pentru PNL și care suge milioane de euro de la primăriile liberale vânzând „consultanță”

Zona Metropolitană dă salarii de 1 milion de lei/an, iar singurul proiect este o pistă de biciclete prin pădure, între Dobrovăț și Bârnova

ZMI e o sinecură liberală, iar firma lui Samoilă, Pro Consulting Expert este tot o anexă a PNL. Soția consilierului local Eduard Boz (PNL) este proiectant la aceeași firmă

Pentru pista de biciclete, Dragoș Samoilă a luat contracte de 930.000 de lei doar prin negociere directă. Procentul consultanței ajunge la 6,4% din valoarea totală a proiectului

Samoilă a făcut studiul de fezabilitate, el a prevăzut suma pentru proiectare, apoi tot el a făcut și proiectarea


Publicat in Anchete
O comunicare bună între oameni ajută la eficientizarea acțiunilor acestora. La fel se întâmplă și în cazul vehiculelor. Atunci când îți conectezi mașina cu Ford, vei trece la o experiență de condus mult mai plăcută: programări service rapide la dealerul tău Ford, monitorizarea în timp real a stării vehiculului, diagnosticarea de la distanță a defecțiunilor, notificări proactive, cât și recomandări service specifice.

Publicat in Auto
Odată considerată imposibilă, apa înghețată care a fost găsită în vârful vulcanilor din regiunea Tharsis de pe Marte ar putea fi utilă pentru viitoarele misiuni de explorare umană, sugerează o nouă cercetare.

Publicat in Panorama
Românul care a murit într-un atac cu mortiere care a avut loc sâmbătă, în Republica Democratică (RD) Congo, în apropierea oraşului Goma avea aproape 23 de ani și se afla pentru al doilea an aici.  Nu este primul incident de acest fel în Republica Africană. Acum 4 luni, alţi doi români au murit şi 4 au fost răniţi grav în luptele de acolo. Sunt zeci de români, foşti militari, care sunt plecaţi în Congo cu contracte private. 

Publicat in Social
Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a declarat duminică, într-un mesaj postat pe Facebook, că a decis să îşi depună candidatura pentru preşedinţia Uniunii Salvaţi România (USR).

Publicat in Parlament
Primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu, a declarat duminică, într-o postare pe Facebook, că o susţine pe Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, pentru a fi aleasă preşedinte al Uniunii Salvaţi România (USR), el arătând că o apreciază pe aceasta pentru că a decis să îşi asume şi candidatura la alegerile prezidenţiale.

Publicat in Parlament
Poliţia din Hamburg a anunţat că a împuşcat şi rănit un bărbat care a ameninţat că îi atacă pe membrii forţelor de ordine cu un târnăcop şi un cocktail Molotov, înaintea meciului de fotbal Polonia - Olanda de la EURO 2024, informează AFP.

Publicat in Eveniment
Mai mulţi deţinuţi dintr-un centru de arest preventiv din Rostov, în sudul Rusiei, au luat ostatici doi angajaţi, a anunţat duminică Serviciul Penitenciar Federal într-un mesaj preluat de Reuters din aplicaţia Telegram.

Publicat in Eveniment
Presa din Albania a fost zguduită vineri de declarațiile incendiare ale fostului prim-ministru Sali Berisha. Acesta, aflat în prezent în arest la domiciliu, a dezvăluit un document care ar arata că Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a fost consilier extern pentru securitate al actualului prim-ministru albanez, Edi Rama, în anul 2023. Potrivit documentului, citat de Antena 3, Coldea ar fi primit lunar suma de 7000 de euro pentru serviciile sale. Mai mult, Berisha a lansat acuzații grave, susținând că Florian Coldea și persoane din anturajul său ar avea legături cu cartelul mexican de droguri Sinaloa.

Publicat in Social
Zeci de români au fost blocați, sâmbătă, 15 iunie 2024, timp de peste zece ore pe aeroportul din Antalya, fără a primi explicații clare cu privire la cauza întârzierii. Această situație nu este singulară, iar scandalurile cu români blocați pe aeroportul turcesc nu sunt rare.

Publicat in Eveniment
Pagina 1 din 2