fbpx
 
EDITORIAL. Un conflict de provincie: Chirica și sinecuriștii PNL mai degrabă s-ar sinucide decât să se reformeze

EDITORIAL. Un conflict de provincie: Chirica și sinecuriștii PNL mai degrabă s-ar sinucide decât să se reformeze


Tragedia USR-PLUS la Iaşi este că tot timpul se va găsi o majoritate dispusă să eludeze problemele de integritate. Uitaţi-vă la primarii care fac naveta între PSD şi PNL şi veţi citi în 2024 cum se întorc toţi de unde au plecat. La majorităţi nu se discută principii, doar „proiecte", pentru că ştim cu toţii cât de mult luptă politicienii noştri pentru „dezvoltare". 

Conflictul dintre Mihai Chirica, incomodat că nu are majoritate în Consiliul Local, şi USR-PLUS e o simplă discuţie despre integritate. Dacă Mihai Chirica voia să aibă doi viceprimari, o majoritate şi să accelereze „proiectele Iaşului", era suficient să-l demită pe administratorul public Gabriel Harabagiu, cumătrul său care apare în mai multe rapoarte informale drept un personaj toxic.

Obţinea o recondiţionare masivă a imaginii sale şi o dinamizare a vieţii publice într-un oraş blocat tocmai de lipsa reformelor. Era foarte simplu. Îmi pare rău că ieşenii nu înţeleg acest rău originar: Mihai Chirica refuză să se reformeze.

Mihai Chirica va transmite la Centru că USR-PLUS a refuzat oferta, în loc să admită că blocajul constă în prezenţa ameninţătoare prin birourile Primăriei a cumătrului său. La public a ajuns enormitatea emisă de primar: USR-PLUS este un accident politic, Gabriel Harabagiu nu este. Analistul Chirica ar trebui să-i spună preşedintelui: „Băi, Iohannis, ce eşti prost şi ai făcut guvern cu ăştia? Nu era mai bine să fi dat guvernarea celor de la PSD şi AUR?".

Toţi liberalii care susţin această echipă şi care trăiesc exclusiv din sinecuri la această oră au reziliat din prima zi contractul electoral: ieşenii i-au votat în primul rând pentru reforme, nu pentru „proiecte" iluzorii. Echipa Alexe-Chirica n-are asigurat niciun proiect major al Iaşului în 6 luni de mandat. Listele lor de „dezvoltare" sunt aceeaşi vorbărie diluată pe care o auzim de 5 ani şi de care ieşenii s-au săturat până peste cap.

În schimb, câştigătorii sunt mereu campioni la beneficii: ei se vaccinează primii, ei îşi transferă soţiile şi nepoatele la stat, ei primesc Consilii de Administraţie fără de care nu şi-ar putea plăti ratele la casele de 100.000 de euro, ei iau spaţii prin licitaţii trucate la CFR, ei primesc terenuri în concesiune, ei iau vile, tablă şi cherestea sponsorizate, ei primesc autorizaţii de comerţ pe domeniul public, ei iau spăgile pe PUZ-uri. Totul este numai pentru ei.

Iar în negocierea politică bat cu pumnul în masă şi dictează: niciun cuvânt despre integritate. Majoritate au oricum, la orice oră.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30