fbpx
 
Foto: EPA Foto: EPA

Australian condamnat la 10 luni de închisoare după ce a filmat minute în șir patru polițiști loviți mortal de un camion


Un bărbat din Australia a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru că a filmat și și-a bătut joc de o echipă de polițiști în timp ce aceștia zăceau pe carosabil loviți de un camion. Polițiștii îl opriseră în trafic pentru control, însă au fost loviți de un camion. Toți cei patru ofițeri au murit, relatează BBC, citat de HotNews.

Australianul Richard Pusey, 42 de ani, a pledat vinovat, el fiind acuzat într-un caz neobișnuit de încălcarea revoltătoare a decenței publice și alte infracțiuni. Bărbatul se afla deja în custodia poliției de aproape 300 de zile, astfel încât, cel mai probabil, își va fi executat deja pedeapsa și va fi eliberat în următoarele zile.

Judecătorul care a dat verdictul a calificat faptele sale ca fiind pline de cruzime și revoltătoare. Cu toate acestea, familiile victimelor au fost dezamăgite, considerând pedeapsa prea blândă.

Ce s-a întâmplat de fapt? Anul trecut, în timp ce conducea cu viteză pe o autostradă din Melbourne, bărbatul a fost tras pe dreapta de patru agenți de poliție. În timp ce aceștia îl arestau, au fost loviți de un camion. Aflat la câțiva metri distanță, Pusey a scăpat nevătămat.

În loc să încerce să dea un prim ajutor, bărbatul și-a scos telefonul și a început să filmeze mai multe clipuri, unele dintre ele mai lungi de 3 minute. Instanța a stabilit că unul dintre agenții de poliție, Constable Taylor, rămasă sub roțile camionului era încă în viață în timp ce bărbatul filma scena accidentului.

„Extraordinar, pur și simplu extraordinar”, se aude comentând bărbatul în timp ce filmează. „Nu voiam decât să ajung acasă și să mânânc niste sushi", adăugă el, după care îi acuză pe polițiști pentru că i-au stricat automobilul Porsche. Acesta a fugit apoi de la locul accidentului. A doua zi a fost arestat la domiciliu pentru posesie de droguri și alte infracțiuni. Cu această ocazie, polițiștii au descoperit și înregistrările video, dar și faptul că a distribuit filmările unor prieteni.

Șoferul camionului, Mohinder Singh, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare. Instanța a stabilit că acestea consumase droguri înainte să se urce la volan.

 

Sursa: HotNews

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30