fbpx
 
Sky News Sky News

Trump se consideră persecutat și se compară cu opozantul rus Aleksei Navalnîi, mort în închisoare


Donald Trump a comparat marţi problemele sale cu justiţia americană cu persecuţiile politice şi şi-a comparat soarta cu cea a opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a murit în închisoare săptămâna trecută, notează AFP.

Fostul preşedinte a fost condamnat vineri la o amendă de 355 de milioane de dolari pentru că a comis fraude financiare prin umflarea colosală a valorii imperiului său imobiliar cu scopul de a obţine finanţare mai favorabilă de la bănci.
O sancţiune pe care a comparat-o cu tratamentul rezervat principalului adversar al lui Vladimir Putin în Rusia.
Este o formă de Navalnîi. Este o formă de comunism sau fascism", a afirmat el în cursul unei reuniuni publice în Carolina de Sud.
Judecătorul care l-a condamnat este „un nebun", a adăugat el. „Tipul ăsta a decis că sunt vinovat înainte de începerea procesului", a mai spus fostul preşedinte.
Întrebat de o jurnalistă a canalului Fox News, Trump nu l-a menţionat pe Putin. Pur şi simplu s-a mulţumit să afirme că Navalnîi a fost un „om foarte curajos", care „probabil ar fi fost mai bine să stea departe şi să vorbească din afara ţării", în loc să se întoarcă de bunăvoie în Rusia.
„Acest lucru se întâmplă şi în ţara noastră", a avertizat el. "Suntem pe cale de a deveni o ţară comunistă în multe feluri", a insistat Trump.
„Am opt sau nouă procese la activ din cauza faptului că (...) fac politică", a apreciat el.
Aceste comentarii intervin după polemica iniţială provocată de tăcerea republicanului în faţa morţii lui Navalnîi, decedat vineri într-o închisoare rusă.
Moartea sa a provocat un val de indignare în ţările occidentale, iar preşedintele american Joe Biden a afirmat vineri că Putin este responsabil pentru asta.
Dar Donald Trump nu a reacţionat imediat şi a fost atacat de rivala sa pentru nominalizarea republicană, Nikki Haley.
Faptul că nu spune nimic despre moartea lui Navalnîi arată fie că el (Trump) este de partea lui Putin şi crede că e bine că acesta îşi ucide opozanţii politici, fie pur şi simplu nu crede că aceasta este o chestiune importantă'', a afirmat ea duminică.
Fostul preşedinte foloseşte acum această afacere pentru a argumenta că există o cabală împotriva lui, fără să-l menţioneze vreodată pe Vladimir Putin. Luni, el a rupt tăcerea pe reţeaua sa Truth Social pentru a promova această teză denunţând "judecătorii ESCROCI ai stângii radicale''.
Pe lângă acest dosar civil privind imperiul său imobiliar, în care a făcut apel, Donald Trump este inculpat şi în patru dosare penale privind presiunile sale electorale după alegerile din 2020, gestionarea unor documente confidenţiale sau plăţile sale pentru a reduce la tăcere o fostă vedetă porno care pretinde că a avut o aventură extraconjugală cu el.
În total, Donald Trump cumulează 91 de capete de acuzare, mai scrie AFP. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30