fbpx
 
Prognoza meteo. Schimbării radicale ale vremii, în următoarele zile

Prognoza meteo. Schimbării radicale ale vremii, în următoarele zile


Vremea se menține rece luni, însă marți și miercuri temperaturile vor crește semnificativ și vom scăpa și de precipitații în mai multe zone ale țării.

 

LUNI

Luni, în cea mai mare parte a ţării vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, în special dimineaţa. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării, unde pe arii restrânse vor fi averse. În Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei se pot semnala şi descărcări electrice. În zona montană vor fi precipitaţii slabe, mixte, mai ales ninsori la altitudini mari. Vântul va avea intensificări izolate în timpul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei şi 17...18 grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei.

 

În regiunile intracarpatice vor fi înnorări temporare şi pe arii restrinse averse in Maramures si Transilvania. Maximele mai cresc dar tot sub valorile normale vor fi: 15 grade la Timisoara, 13 la Oradea, 11 la Baia Mare si Cluj Napoca si 8 la Miercurea Ciuc.

 

În sud, vreme in general frumoasă dar în Muntenia nu vor lipsi pe arii restrinse ploile scurte trecatoare, poate si descărcări electrice. La amiaza, peste 15 grade cu mici exceptii, până la 17-18 grade in Lunca Dunării, la Drobeta Turnu Severin şi Giurgu.

 

În Dobrogea va fi si soare dar si innorari temporare si pe arii restrinse averse si descaracri electrice. Este încă rece pentru aceasta data, 14 grade la Tulcea si 13 la Constanta.În Moldova aceeasi vreme, schimbatoare, cu soare dar si cu nori si averse asociate cu descarcari electrice pe arii restrinse. Chiar daca se mai incalzeste, maximele sunt tot modeste, in general intre 10 si 14 grade.

 

MARȚI

Marți, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, astfel încât valorile termice maxime, intre 13 si 23 de grade, se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zonele de munte precum și în vestul și nord-vestul țării, unde izolat vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, dar local și în Banat, Crișana, Dobrogea și Moldova. Dimineata local va fi bruma iar in zonele joase de relief, izolat se va semnala ceață.

 

MIERCURI

Miercuri, vremea se va menţine predominant frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Temperaturile maxime se vor situa între 14 grade la Constanţa şi 25 de grade la Drobeta Turnu Severin. În cursul după-amiezii în zonele montane, izolat vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări la munte, dar local şi temporar şi în regiunile vestice, centrale şi estice. În zonele joase dimineaţa pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă, iar în depresiunile din estul Transilvaniei, vor mai fi condiţii de brumă.

 

(Sursa: realitatea.net)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: