fbpx
 
COD ROȘU de inundații în Bacău și Vaslui. Avertizări și pentru celelalte județe din Moldova

COD ROȘU de inundații în Bacău și Vaslui. Avertizări și pentru celelalte județe din Moldova


Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod roşu de inundaţii pe râul Tutova, în judeţele Bacău şi Vaslui, şi o atenţionare cod portocaliu pentru râul Bârlad, în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea. De asemenea, sunt în vigoare mai multe avertizări cod galben de inundaţii. 

 

Cod Portocaliul pe râul Bârlad

In intervalul 13.05.2017 ora 18:20 – 14.05.2017 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (pentru bazinele hidrografice aferente judeţelor: Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea).

 

Cod Roşu pe râul Tutova

In intervalul 13.05.2017 ora 18:20 – 14.05.2017 ora 06:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tutova – bazin hidrografic amonte Ac. Cuibul Vulturilor (judeţele Bacău şi Vaslui). Fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare în bazinul hidrografic superior al râului Tutova, în amonte de S.H. Rădeni.

 

Cod portocaliu pe râul Bahlui, până duminică

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE pe râurile din bazinul hidrografic Bahlui, județul Iași.

 

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic superior al râului Bahlui.

 

Cod Galben pe Timiș, Bârzava, Moravița și Caraș, până la ora 24:00

Aşadar, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Timiș – bazin superior, Bârzava, Moravița și Caraș, județele Timiș și Caraș - Severin.

 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Bârzava și Caraș.

 

Cod Galben pe râurile Putna, Trotuș, Siret, până la ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Putna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu (judeţul Vrancea), Trotuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Bacău, Neamț, Harghita și Covasna), afluenții mici ai Siretului din județele Bacău și Vrancea.

 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Putna.

 

(Sursa: realitatea.net)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30