fbpx
 
Ziua cea mare: încep negocierile cu investitorii de la Poli. Prunea: „E o diversiune”

Ziua cea mare: încep negocierile cu investitorii de la Poli. Prunea: „E o diversiune”


Președintele Comitetului Director al CSM Politehnica Iași, Leonida Antohi, declară că investitorii din fostul spațiu sovietic, despre care s-a tot vorbit în ultimele zile, ar trebui să discute astăzi cu primarul Mihai Chirica preluarea grupării din dealul Copoului.

 

„Știu că primarul a fost plecat în Israel și miercuri ar urma să se vadă cu noii investitori. Am înțeles că a avut loc deja o discuție de principiu și că totul ar urma să fie parafat la această întâlnire. Într-adevăr sunt niște investitori ruși, dar nu le putem face încă publice numele“, susține Leonida Antohi.

 

Venirea unor investitori la echipă ar duce și la numirea unui nou antrenor.

„Numele lui Flavius Stoican a fost vehiculat și înainte de numirea lui Eugen Neagoe. Noi am fost mulțumițI de modul în care a pregătit Neagoe echipa și de rezultatele avute după venirea lui. Există și posibilitatea continuării cu echipa tehnică de acum. O decizie va fi luată, așa cum e normal, de noii investitori“, adaugă Leonida Antohi.

Un alt nume vehiculat la gruparea ieșeană este cea a lui Vasile Miriuță, antrenor care a fost recent demis de la CFR Cluj.

 Adrian Ambrosie a fost desemnat să negocieze cu investitorii ruși

 

„Care investitori? Nu există!“

Președintele executiv Florin Prunea, care mai are contract cu gruparea din dealul Copoului până la data de 24 iulie, susține că nu există niciun investitor interesat să bage bani la CSM Politehnica, totul fiind o invenție.

„Eu m-am întâlnit cu nea' Mircea la Cardiff, la finala Ligii Campionilor și am stat de vorbă. Nu este nimic adevărat legat de posibilii investitori ruși. Nea Mircea iubește Iașul, dar nu are nicio legătură cu vreun posibil investitor la formația din Iași. Este doar o altă diversiune a celor care ar trebui să se ocupe într-adevăr de echipă și care vor să se folosească de numele Lucescu“, zice Prunea.

Oficialul formației ieșene a mai precizat că șI-ar dori ca Neagoe să continue la Iași: „Eugen Neagoe a reușit o performanță mare la Iași, având 15 meciuri la rând, fără înfrângere. Nu cred că prea curând o echipă va mai reușI așa ceva în România. Urmează să avem o discuţie cu el. Eu mi-aș dori ca Eugen să continue munca începută la Iași, dar nu depinde de mine. Eu îmi cer scuze pentru modul în care a fost tratat Eugen la Iași și pentru modul în care a fost tratată această echipă", spune Prunea,

 

Discuții cu jucătorii

Așa după cum REPORTER DE IAȘI v-a informat, formația ieșeană riscă să piardă nu mai puțin de 14 jucători în această vară. Lista jucătorilor cărora li se încheie contractele cu Poli îi cuprinde pe aproape toți jucătorii importanți din actualul lot: Alessandro Caparco, Branko Grahovac, Ionuț Voicu, Marius Mihalache, Cosmin Frăsinescu, Mădălin Ciucă, Daisuke Sato, Gabriel Bosoi, Vasile Gheorghe, Stenio Dos Santos, Lukacs Bole, Cătălin Ștefănescu, Andrei Cristea și Bojan Golubovic.

Patru dintre aceștia, Grahovac, Caparco, Sato și Mihalache au clauză de prelungire.

„Zilele acestea, vom purta negocieri cu jucătorii aflați la final de contract și pe care ni-i dorim în continuare. Vom vedea și ce transferuri putem face. Jucătorii își vor primi toți banii stipulațI în contracte“, zice Ambrosie. E greu de crezut, totuși, că fotbaliștii vor mai veni la Iași în condițiile în care sunt deja în vacanță, mulți dintre ei plecând înaintea ultimei etape, de la Târgu Mureș.

 

Atacuri dure

În condițiile în care nu mai este dorit la echipă, Prunea a lansat mai multe atacuri dure la adresa primarului Mihai Chirica și a lui Adrian Ambrosie, membru al Comitetului Director al CSM Poli, desemnat să contrasemneze hotărârile lui Prunea până la finalizarea cotractului acestuia.

„Nu este posibil modul în care a fost tratată această echipă în ultimele luni. Pur și simplu am fost abandonați. Mai mult, s-au găsit unii (n.r. – Adrian Ambrosie) să vină și să spună că au făcut niște analize economice și că avem datorii mari. Mai ales că a fost jucător la Iași. Acum are rezultate catastrofale cu echipa națională feminină Under 16. Nu doar că nu am fost ajutați de primărie și de Comitetul Director, dar totul a fost făcut pentru a ne destabiliza. Nimeni nu a dat măcar un telefon să-l felicite pe antrenor și pe băieți pentru performanța de a termina play-out-ul pe primul loc, al doilea an consecutiv“, acuză Prunea.

 

Cine vine în locul lui Prunea

Considerat persona non grata în Copou, Prunea mai este președinte executiv al formației ieșene până la data de 24 iulie. Favorit pentru postul de șef al grupării ieșene este Adrian Ambrosie.

„Deocamdată, am fost mandatat să contrasemenz toate decizile legate de echipa de fotbal. Am prutat câteva discuții cu membrii Comitetului Director și există intenția ca după ce-șI termină mandatul Florin Prune asă preiau eu funcția de președinte executiv. Oricum, o decizie va fi luată după ce noii investitori vor prelua echipă“, precizează Adrian Ambrosie.

Alte două nume vehiculate la gruparea ieșeană sunt cele ale fostului arbitru ieșean Anton Heleșteanu și a fostului președinte al Politehnicii Iași, Marius Stan. În prezent, Heleșteanu este director sportiv la FC Botoșani și susține că nu a avut niciun contact cu cei de la Iași: „Din 2007, nu am mai vorbit cu nimeni de la Iași. Nu am fost contact și nici nu îmi doresc. Eu îmi văd de treaba mea la FC Botoșani.“

De la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, Marius Stan a fost instalat manager general la Concordia Chiajna, însă acesta nu a fost lăsat să-și facă treaba, așa că a preferat să renunțe la această funcție, care s-a dovedit a fi mai mult onorifică.

 

Război total între Prunea și Burleanu, șeful FRF

 

Război total cu Burleanu

Florin Prunea nu mai este agreat la Iași, dar nici de reprezentanții Federației Române de Fotbal. Președintele acestui for l-a acuzat de management prost în fruntea clubului ieșean.

„Iașul a avut, din câte știu, al patrulea buget din Liga I și a terminat pe locul 7. Ce așa mare performanță a făcut Prunea la Iași?! Am văzut că acum sunt datorii foarte mari la club, făcute tot de Prunea“, critică șeful FRF.

În replică, Prunea a precizat că neprelungira înțelegerii cu gruparea ieșeană este politcă: „Știu că președintele Burleanu a avut câteva întâlniri cu primarul Mihai Chirica. Totul este o făcătură politică. Vasile Dâncu l-a pus pe Burleanu la Federație. Deranjez, probabil, pentru că arăt toate neregulile făcute de Burleanu la Federație.“


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30