COD ROȘU de CANICULĂ în vestul țării. Între 36 și 39 de grade Celsius, mâine, în Moldova, Dobrogea, Muntenia și Maramureș

COD ROȘU de CANICULĂ în vestul țării. Între 36 și 39 de grade Celsius, mâine, în Moldova, Dobrogea, Muntenia și Maramureș

E căldură mare, dar atenţie: meteorologii anunţă COD ROŞU de caniculă în 12 judeţe din vestul ţării pentru vineri şi sâmbătă!La Galaţi un om a murit, după ce i s-a făcut rău în stradă, din cauza căldurii înăbuşitoare.

 

Medicii insistă să nu ieşiţi din casă în miezul zilei, când soarele dogoreşte necruţător, şi dacă totuşi o faceţi, să va hidrataţi corect, să folosiţi creme cu protecţie UV şi să purtaţi pălării de soare.

 

În zonele afectate de caniculă sunt amenajate puncte de prim ajutor, unde cei răpuşi de căldură primesc îngrijiri.

 

Cei care au ieşit din casă s-au protejat cu pălării, umbrele şi au avut o sticlă de apă la îndemână. Alţii s-au răcorit la fântânile publice.

 

În Gorj, pompierii au început să care apă cu cisternă în câteva sate, după ce fântânile localnicilor au secat complet. Satul Topeşti este afectat în fiecare vara de seceta, iar oamenii fac faţă cu greu temperaturilor caniculare.

 

 

Județele pentru care a fost emis codul roșu sunt: Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Alba, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Cluj și Mureș. În restul țării va fi cod portocaliu de caniculă.

 

„Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

 

În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade.

 

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.”, informează ANM.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top